Singurul lucru pe care femeile nu l-ar accepta la un bărbat când vine vorba de sex

Redactor:
Clarice Dinu
Singurul lucru pe care femeile nu l-ar accepta la un bărbat când vine vorba de sex
Femeile se declară de cele mai multe ori deschise la experiențele sexuale și arată că percepțiile lor se întind dincolo de etichetele clasice de „gay" și „heterosexual", dar un nou studiu arată că acestea nu sunt la fel de îngăduitoare și în privința bărbaților. Cercetările recente au dezvăluit unul dintre lucrurile legate de sexualitate despre care femeile spun că este absolut inacceptabil la un bărbat.

Cercetătorii publicației Glamour au analizat mai mult de 1000 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani și le-au chestionat în legătură cu identitățile și experiențele lor sexuale. În vreme ce 63% dintre acestea au spus că și-ar cataloga experiențele cu mai multe cuvinte decât tradiționalele „homosexual”, „heterosexual” sau „bisexual”, același procent de respondente a declarat că nu și-ar da întâlnire cu un bărbat care s-a culcat cu un alt bărbat.

Cercetarea a arătat și că 47% dintre femei au spus că au fost atrase de o altă femeie, iar dintre acestea 31% au și avut parte de exeperiențe sexuale cu o persoană de același sex. În plus, doar 3% dintre femei au fost de părere că sexul este cel mai important aspect într-o relație.

După exemplul lui Miley Cyrus, care a fost catalogată drept „pansexuală”, studiul a demonstrat că „multe dintre tinerele femei consideră că nu mai trebuie să aleagă o singură identitate sexuală”, după cum arată Ritch C. Savin-Williams, directorul laboratorului de gen și sex de la Universitatea din Cornell.

„În zilele noastre, multe persoane inventează termeni proprii”, a explicat Savin-Williams. O diferență, însă, ar putea fi remarcată la nivelul diferitelor generații. „Există o tendință în continuă creștere de a evita ‘închiderea într-o cutie’, mai ales în rândul femeilor mileniului trei”, a completat cercetătorul.

Interviurile care au venit la pachet cu studiul arată și ele modul în care se raportează femeile la sexualitate. „Nu ma uit la o femeie și mă gândesc ‘Oh, vreau să mă culc cu ea’. Dar eu cred că sexualitatea este fluidă”, a spus Niki, una dintre persoanele chestionate. Despre prima ei experiență cu o altă femeie, aceasta a declarat: „A fost amuzant, dar nu a schimbat modul în care îmi percep sexualitatea. Pur și simplu m-am gândit că acesta este un nou mod de a face sex”.

„Nu am crezut niciodată că aș fi diferită față de persoanele heterosexuale. Doar că am considerat întotdeauna că sexul era un lucru urât. Nici măcar n-am știut, de fapt, ce înseamnă cu adevărat sexul până când nu m-am culcat cu o femeie. Atunci am realizat: deci de asta fac oamenii sex!”, a spus Meghan, o altă participantă la studiu.

Rezultatele acestui studiu se aliniază percepției generale potrivit căreia femeile sunt, într-o oarecare măsură, „mai fluide” în ceea ce privește sexualitatea lor decât bărbații. Această diferență a mai fost remarcată și în trecut, atunci când psihoterapeutul Joe Kort a argumentat că, totuși, „flexibilitatea sexuală a femeilor și bărbaților sunt exprimate în moduri care nu pot fi încă surprinse în cuvinte, pe o foaie de hârtie”.

„Dacă un bărbat bifează un câmp dintr-un sondaj în care admite că a fost atras de un alt bărbat sau că a făcut sex cu un alt bărbat în ultimul an, s-ar putea ca aceste afirmații să nu însemne același lucru dacă vin din partea unei femei. Sunt foarte multe moduri de a exprima fluiditatea sexuală a bărbaților heterosexuali”, a scris Kort în 2015.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
La noapte SE SCHIMBĂ TOT. Fenomenul care dă viața zodiilor peste cap
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide