Șofatul pe timp de noapte – risc de accident

Redactor:
Mădălina Chițu
Șofatul pe timp de noapte – risc de accident
Trei ore petrecute la volan noaptea îi fac pe șoferi să conducă la fel de prost ca persoanele care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, informează Daily Mail

Trei ore petrecute la volan noaptea îi fac pe șoferi să conducăla fel de prost ca persoanele care s-au urcat la volan subinfluența băuturilor alcoolice, informează Daily Mail. Aceasta esteconcluzia la care au ajuns oamenii de știință de la UniversitateaCardiff din Marea Britanie, care susțin că acest efect apare dincauza oboselii, care este la fel de gravă ca și șofatul subinfluența alcoolului.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au supusun grup de voluntari unor teste pentru a se verifica puterea deconcentrare pe timp de noapte sau sub influența băuturiloralcoolice. Rezultatul testului a arătat că,
după două ore petrecute la volan, subiecții care nu au băut auînceput să facă aceleași greșeli pe care le fac persoanele cu oconcentrație de alcool în sânge de 0,05%. După încă o oră,comportamentul lor la volan semăna cu cel al unor persoane cu oconcentrație a alcoolului în sânge de 0,08%.
Statisticile din Marea Britanie arată că o cincime dintre accidentesunt provocate de oboseala la volan, iar unul din trei șoferirecunoaște că ațipește când conduce noaptea.

Inchide