Solistul trupei Iron Maiden: m-am îmbolnăvit de cancer din cauza sexului oral

Redactor:
Florin Badescu
Solistul trupei Iron Maiden: m-am îmbolnăvit de cancer din cauza sexului oral
Solistul trupei Iron Maiden: s-a îmbolnăvit de cancer din cauza sexului oral

Rockerul britanic a fost diagnosticat cu cancer în luna februarie, după ce medicii au descoperit tumori de mari dimensiuni în corpul său, informează contactmusic.com. „Am avut o tumoare în limbă care era de mărimea unei mingi de golf și o alta de mărimea unei căpșuni mai mari sau a unei nuci mai mici, în nodulul limfatic din partea dreapta a gâtului”, a spus Bruce Dickinson.

După șapte săptămâni de chimioterapie, medicii l-au anunțat că s-a vindecat de cancer. Bruce Dickinson a înregistrat cel mai recent album al trupei Iron Maiden, intitulat „The Book of Souls”, cu puțin timp înainte de a fi diagnosticat cu cancer.

Într-un interviu pe care l-a acordat recent prezentatorului de radio Eddie Trunk, rockerul britanic a sugerat faptul că boala sa nu a avut legătură cu fumatul: „E vorba de un virus – virusul papiloma uman (HPV). E prezent în toate cazurile. Sunt aproape dispus să pariez că, de fiecare dată când auziți că cineva are cancer amigdalian, cancer al gâtului, cancer pulmonar sau orice tip de cancer, dacă acele persoane nu sunt fumători înrăiți sau mari consumatori de alcool, atunci, inevitabil, e vorba de HPV”.

„S-a constatat o creștere cu 500% a riscului de apariție a acestui tip de cancer la bărbații de peste 40 de ani. E un procent uriaș. Este vorba de același virus care cauzează cancerul cervical. Diagnosticul este același. Medicii folosesc aceleași cuvinte atunci când anunță diagnosticul”, a spus Bruce Dickinson.

Rockerul britanic nu este singurul star din showbiz care a declarat în public că există o anumită legătură între cancer și sexul oral. Actorul american Michael Douglas a făcut o declarație similară după ce a fost diagnosticat cu cancer al limbii în 2013.

„Fără să intru în prea multe detalii, acest tip specific de cancer este cauzat de HPV, iar el e cauzat de fapt de cunilingus”, a spus starul hollywoodian.

Bruce Dickinson a spus: „Toată lumea a glumit pe seama lui Michael Douglas, pentru că el a recunoscut că practică sexul oral. Însă trebuie să depășim acest moment, pentru că e vorba de o chestiune cât se poate de serioasă. Sute de mii de oameni riscă să contracteze această boală”.

„Bărbații ar trebui să cunoască aceste lucruri. Dacă vă apare un nodul în zona gurii sau a gâtului și dacă aveți peste 40 de ani, în niciun caz să nu presupuneți că antibioticele vă vor scăpa de el. Mergeți la medic pentru un consult specializat. E foarte important”, a adăugat rockerul britanic.

Recent, Bruce Dickinson a anunțat că va pilota un avion Boeing 747 în timpul deplasărilor pe care trupa sa, Iron Maiden, le va efectua cu ocazia turneului său mondial din 2016, care va include numeroase concerte în peste 30 de țări de pe șase continente.

Trupa britanică Iron Maiden va lansa un dublu LP, intitulat „The Book Of Souls”, pe 4 septembrie. Turneul mondial de promovare a acelui material discografic va debuta în februarie 2016 cu un concert în Statele Unite.

Precedentul album de studio al formației Iron Maiden s-a intitulat „The Final Frontier” și a fost lansat pe piață în 2010.

Rod Smallwood, managerul trupei Iron Maiden, a spus că, deși Bruce Dickinson s-a vindecat de cancer, formația britanică va putea să susțină concerte și turnee abia în 2016.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume de studio, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum „The Number of the Beast”, „Hallowed Be Thy Name”, „The Trooper”, „Flight of Icarus”, „Where Eagles Dare”, „To Tame A Land”, „Wasted Years”, „Bring Your Daughter… to the Slaughter”, „Afraid to Shoot Strangers”, „Wasting Love” au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive și influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers și Nicko McBrain.

În 2006, Iron Maiden a lansat albumul „A Matter of Life and Death”, material care a atins primele poziții în topurile din 40 țări. Albumul a fost promovat prin turneul „A Matter Of Life and Death World Tour”, care a cuprins 28 de concerte în Europa. Turneul de promovare a albumului „The Final Frontier” a debutat în iunie 2012, cu o serie de show-uri în America de Nord.

Trupa britanică Iron Maiden a susținut de-a lungul anilor mai multe concerte și în România.

Inchide