Raluca Ion
23.04.2012
Magazin

Sorin Oprescu: U2 ar putea cânta ÎN SEPTEMBRIE pe Stadionul Național

Sorin Oprescu: U2 ar putea cânta ÎN SEPTEMBRIE pe Stadionul Național
Primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a declarat, marți, că speră să poată organiza, în septembrie, un concert al formației U2 pe noul Stadion Național.

Primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a declarat,marți, că speră să poată organiza, în septembrie, un concert alformației U2 pe noul Stadion Național. iar ca să-i vadă cântând laBucurești este gata să facă „pod aerian”. „A apărut o micăproblemă. Înainte de perioada din septembrie, U2 se află undeva înTunisia. Și o să fie nevoie de asigurarea transportului. Fără scenaaia, concertul e văduvit. Încercăm să găsim posibilitatea, astaînseamnă pod aerian. Sunt totuși 120 de mașini... Suntmulte lucruri de dat la o parte, sperăm să le dăm la o parte”, aspus Oprescu.

El a menționat că, dacă nu va putea organiza concertulîn septembrie, și luna octombrie este o soluție și că trupa doreștesă vină în România. „Și amânarea pentru octombrieeste o soluție, dacă nu suntem în stare, dar eu cred că suntem înstare să-i aducem. Dorința de a veni este rezolvată„, amai spus Sorin Oprescu.

Primele negocieri, anunțate în ianuarie

Aceasta nu este prima dată când Primăria Capitalei anunță căeste în negocieri cu trupa U2 pentru un concert care ar urma săaibă loc pe Stadionul „Lia Manoliu”. Pe 7 ianuarie, directorulDirecției de Investiții din Primăria Generală a MunicipiuluiBucurești, Bogdan Hreapcă, anunța același lucru. „În septembrieștim sigur că va fi un concert care va aduna aproximativ 60.000 deoameni. Există discuții cu un promotor al formației U2. Dacă nu vafi U2 va fi cu siguranță un band din cele mai bune cinci-șasetrupe, pentru că bucureștenii și nu numai merită un asemeneaeveniment”, a declarat atunci pentru Mediafax directorul Direcțieide Investiții din Primăria Generală a Municipiului București,Bogdan Hreapcă.

El a confirmat astfel discuțiile inițiate pentru aducerea înRomânia a celebrei trupe U2. „Este foarte adevărat că ne dorim săaducem în România la inaugurarea stadionului «Lia Manoliu» o trupăca U2, însă este prematur să spunem că vom reuși acest lucru”, amai spus atunci Bogdan Hreapcă.

Potrivit directorului de investiții, existau discuții începutecu un promotor al trupei U2 însă acestea nu au fost finalizate, înacel moment „neexistând o certitudine în privința participăriiacestei trupe la inaugurarea oficială a stadionului”.

Ulterior, pe 22 ianuarie, Sorin Oprescu a spus, referindu-se laStadionul Național „Lia Manoliu”, că acesta ar trebui să fie gatapână în vară. „Așa cum am promis, în martie-iunie așezăm gazonul,în 9 august joacă România cu Argentina, iar în septembrie vrem săproducem un show de impact. Tratăm cu U2”, a precizat la acelmoment primarul Capitalei. (Florin Radu,[email protected])

Inchide