• Publicat:
Magazin

Soțul miliardar al unei celebre actrițe promite o donație enormă pentru reconstruirea Catedralei Notre Dame

Soțul miliardar al unei celebre actrițe promite o donație enormă pentru reconstruirea Catedralei Notre Dame
Miliardarul francez Francois-Henri Pinault, soțul actriței Salma Hayek, a promis 100 de milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea Catedralei Notre Dame din Paris, după ce incendiul devastator care a cuprins monumentul a distrus acoperișul, potrivit Daily Mail.

Omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault a făcut anunțul la doar câteva ore după incendiul imens care a avut loc ieri în inima Parisului.

Pinault, care s-a căsătorit cu actrița mexicano-americană Salma Hayek în 2009, este director executiv al companiei Kering, care deține mărci precum Gucci și Yves Saint Laurent.

Anunțul miliardarului a venit după ce președintele francez vizibil emoțional, Emmanuel Macron, a vorbit în fața catedralei gotice și a declarat că o campanie națională de strângere de fonduri pentru restaurarea catedralei Notre Dame va fi lansată marți, în timp ce a făcut un apel la „cele mai mari talente” din lume pentru a ajuta la refacerea monumentului.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Catedrala a fost supusă unor lucrări intense de restaurare, despre care serviciul de pompieri a spus că ar putea avea legătură cu cauzele producerii incendiului.

Procurorii francezi au declarat că este tratat ca un incendiu „involuntar”, indicând faptul că un act criminal a fost exclus acum.

Inchide