STUDIU: Alergia alimentară ar putea afecta unul din 12 copii

STUDIU: Alergia alimentară ar putea afecta unul din 12 copii
Numărul copiilor care se confruntă cu alergii alimentare este în creștere, avertizează specialiștii din domeniu.

Numărul copiilor care se confruntă cu alergii alimentare este încreștere, avertizează specialiștii din domeniu. Un studiu recent,realizat de oamenii de știință de la Northwestern UniversityFeinberg School of Medicine din Chicago, arată că unul din 12minori prezintă un risc crescut de a se confrunta cu aceastăafecțiune, informează Reuters. Cercetarea, publicată în cel mai recent număr alrevistei Pediatrics, mai arată că peste o treime dintre copiisuferă de alergie alimentară severă.

Alergiile alimentare apar atunci când sistemul imunitarreacționeaza anormal la substanțele conținute în alimenteleingerate, producând o reacție alergică. Alergiile alimentare suntmai frecvente la copii decât la adulți. Aceasta situație estedeterminată de faptul că sistemul imunitar și aparatul digestiv alecopiilor nu sunt complet dezvoltate.

„Prin acest studiu dorim să atragem atenția asupra efectelornegative pe care această afecțiune o are asupra vieții copiilor.Este important să se înțeleagă frecvența acestui tip de alergie”,spune dr. Ruchi Gupta, coordonatorul studiului.

Studiile anterioare arătau că incidența acestei boli estecurprinsă între 2 și 8%. Cifrele noului studiu arată că 8% dintrecopiii sub 18 ani, adică 6 milioane de copii din SUA, suferă dediferite tipuri de alergii alimentare, iar 40% dintre aceștia auavut reacții adverse puternice după ce au mâncat un aliment.Potrivit studiului, mai mult de 30% dintre copiii care se confruntăcu această afecțiune sunt alergici la mai multe alimente.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință auintervievat online 40.000 de persoane adulte care aveau în grijă unminor.

Rezultatele sondajului arată că alergia la alune se aflăpe locul I, urmată de cea la lapte și cea la scoici. Cucât veniturile familiei erau mai mici, cu atât copiii prezentau unrisc crescut de a dezvolta alergie la un anumit aliment. Experțiisunt de părere că acest efect a apărut din cauză că micuții careproveneau din familii cu un venit mic, beneficiau de mâncare alecărei calități nutritive erau mai scăzute.

În urma rezultatelor obținute, cercetătorii au conchis că suntde două ori mai mulți copii alergici decât se așteptau autoritățilemedicale americane, ceea ce înseamnă că fenomenul a luatamploare.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide