• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

STUDIU: Cum te ajută farfuriile mici să scapi de kilogramele în plus

STUDIU: Cum te ajută farfuriile mici să scapi de kilogramele în plus
Persoanele care mănâncă din farfurii mici pot slăbi, fără să își schimbe radical stilul de viață

Vrei să scapi de kilogramele în plus? Nimic mai simplu. Mănâncădintr-o farfurie mică. Aceasta este concluzia oamenilor de științăde la Cornell University, din SUA, care susțin că persoanele caremănâncă din farfurii mici pot slăbi fără să își schimbe radicalstilul de viață.

Experții sunt de părere că micile schimbări, precum locul încare mâncăm sau mărimea farfuriei pe care o utilizăm, ne pot ajutasă scăpăm de kilogramele în plus, informează Daily Mail.

Cercetătorul Brian Wansink a spus că un studiu anterior, bazatpe analiza unor voluntari care mâncau popcorn în timp ce vizionauun film din cutii mari și foarte mari, a demonstrat că persoanelecare iau masa în timp ce se uită la televizor mănâncă mai mult,decât dacă nu ar face nimic altceva în timpul mesei. Astfel,participanții la acest studiu au mâncat cu 45% mai mult popcorn petot parcursul filmului.

Dr. Wansink susține că poți pierde circa un kilogram într-o lunăprin simpla schimbare a câtorva obiceiuri: folosirea platourilorpentru salată în locul celor pentru cină, evitarea alimentelornesănătoase și a celor consumate în fața televizorului.

„Este mai ușor să schimbi mediul de viață decât să faci omodificare la nivel de mentalitate. Oamenii nu sunt conștienți căun lucru atât de simplu cum este mărimea unui bol ar puteainfluența cantitatea de alimente pe care o persoană neinformată opoate consuma”, a precizat Dr. Wansink. Acesta a mai adăugat căoamenii au impresia falsă că stomacul lor îi va anunța când s-ausăturat.

Inchide