• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

STUDIU. Exercițiile fizice cresc nivelul de inteligență

STUDIU. Exercițiile fizice cresc nivelul de inteligență
O echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Sud, SUA, a ajuns la concluzia că exercițiile fizice ne fac mai inteligenți prin creșterea energiei din creier, scrie Daily Mail.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Sud, SUA, a ajuns la concluzia că exercițiile fizice ne fac mai inteligenți prin creșterea nivelului de energie din creier, scrie Daily Mail.

Oricine știa până acum că exercițiile fizice cresc rezistența organismului la efort. Cercetările anterioare descoperiseră faptul că exercițiile fizice stimulează producerea de noi mitocondrii în celulele musculare (organite celulare responsabile cu producerea energiei în interiorul celulei), iar prin acest proces crește rezistența la efortul fizic. Acum, oamenii de știință au descoperit că exercițiile regulate în sala de gimnastică pot antrena creierul în același mod.

Conducătorul studiului, doctorul Mark Davis, spune că exercițiile regulate oferă un surplus de energie creierului și reduc oboseala mentală. De asemenea, acestea ne ascut mintea și împiedică apariția bolilor cerebrale legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer. ””Surplusul de energie rezultat în urma exercițiilor fizice ajută creierul să lucreze mai repede și mai eficient și îl țin tânăr pentru mai mult timp””, adaugă el.

Studiul a fost publicat în ””Journal of Applied Psychology”” (””Revista de Psihologie Aplicată””).

Inchide