• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

STUDIU: Lista alimentelor care reduc riscul de cancer intestinal

STUDIU: Lista alimentelor care reduc riscul de cancer intestinal
Includerea în dietă a alimentelor precum leguminoasele, orezul brun, legumele verzi și fructele uscate ar putea reduce riscul dezvoltării cancerului intestinal

Oamenii de știință americani susțin că includerea în dietă aalimentelor precum leguminoasele, orezul brun, legumele verzi șifructele uscate ar putea reduce riscul dezvoltării canceruluiintestinal.

Potrivit experților, persoanele care mănâncă fasole sau linte,de cel puțin trei ori pe săptămână, își reduc cu până la o treimeriscul dezvoltării polipilor, formațiuni proeminente din interiorulintestinului care se pot maligniza, se arată în studiul realizat decercetătorii de la Loma Linda University din California, coordonațide dr. Yessenia Tantamango, informează Daily Mail.

Mai mult decât atât, cercetarea arată că persoanele care consumăorez brun o dată pe săptămână își reduc cu 40% riscul de a facecancer intestinal, iar cele care consumă legume verzi gătite îșidiminuează riscul îmbolnăvirii cu 25%.

Pe parcursul studiului, realizat pe un eșantion de 3.000 depersoane, specialiștii au descoperit că fructele uscate au un rolimportant în reducerea riscului de a dezvolta polipi, dacă suntconsumate de cel puțin trei ori pe săptămână.

Aceasta este prima cercetare care pune în evidență alimentelespecifice care pot diminua riscului apariției canceruluiintestinal.

Dr. Tantamango, autorul studiului, a spus că aceste alimenteconțin multe fibre, ceea ce le transformă în arme puternice înlupta contra cancerului intestinal. „Leguminoasele, fructele uscateși orezul brun conțin o cantitate mare de fibre care auproprietatea de a dilua aditivii carcinogeni. Mai mult decât atât,legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conțin compuși detoxifianțicare pot îmbunătăți funcția de protecție. Consumul acestor tipuride alimente poate contribui la scăderea riscului dezvoltăriipolipilor în colon, ceea ce are ca rezultat reducerea risculuiapariției cancerului colorectal”, menționează coordonatorulstudiului.

Inchide