STUDIU: Românii spun că fac sex de 11 ori pe lună, în timp ce româncele doar de 5 ori. Cum explică sexologii diferența

Redactor:
Mădălina Chițu
STUDIU: Românii spun că fac sex de 11 ori pe lună, în timp ce româncele doar de 5 ori. Cum explică sexologii diferența
În România, bărbații își încep viața sexuală la vârsta de 15-18 ani, iar femeile în jurul vârstei de 19 - 25 de ani, potrivit unui studiu al Asociației pentru Medicina Sexualității din România (AMRS), AB Research și compania farmaceutică Pfizer.

În România, bărbații își începviața sexuală la vârsta de 15-18 ani, iar femeile în jurul vârsteide 19 – 25 de ani, potrivit unui studiu al Asociației pentruMedicina Sexualității din România (AMRS), AB Research și companiafarmaceutică Pfizer.

Diferențe între activitateasexuală a celor două sexe apar și în ceea ce privește numărul decontacte realizate lunar. Astfel, în timp ce majoritatea bărbațilorromâni spun că fac sex de 11 ori pe lună, majoritatea româncelorsusțin că au relații sexuale de 5 ori lunar.

Președintele Asociației dePsihosexologie din România, Radu Bălănean, membru al AMRS, aexplicat pentru gândul de ce apar aceste diferențe. „Dinpunctul meu de vedere, atât femeile, cât și bărbații auascuns adevărul în ceea ce privește numărul de raporturi sexuale pecare le au lunar. Această situație a apărut din cauzamentalității pe care românii o au în ceea ce privește sexualitatea.Când sunt mici, băieții sunt încurajați să-și înceapă viațasexuală, în timp ce fetele sunt educate să amâne cât mai multmomentul”, precizează psihologul Bălănean. Potrivit specialistului,ambele sexe au anumite rezerve în ceea ce privește viața sexuală.”Femeile sunt jenate chiar și atunci când vorbesc despre sex,pentru că atât familia, cât și societatea pun o eticheta negativăfemeilor care întrețin raporturi intime cu mai mulți parteneri”,spune Radu Bălănean.

Stresul, responsabilde apariția disfuncțieie erectile

Disfuncția erectilă este oproblemă recunoscută de 35% dintre bărbați. Dintre aceștia, doar34% afirmă ca s-au consultat în această privință fie cu partenera(57%), fie cu un medic (43%). Mai mult, 57% dintre bărbații care auprobleme cu erecția refuză să deschidă acest subiect înviitor.

Românii spun că principalele cauzeexterne ale disfuncției erectile sunt stresul și oboseala (43%),urmate de fumat (18%) și alcool (10%). Studiul AMRS arată mai aratăcă unul din patru bărbați pune problemele de erecție pe seamavârstei, iar 14% dau vina pe parteneră.

Inchide