Superman a renunțat la cetățenia americană și i-a înfuriat pe conservatorii din Statele Unite

Redactor:
Vlad Mironescu
Superman a renunțat la cetățenia americană și i-a înfuriat pe conservatorii din Statele Unite
Superman, unul dintre cei mai emblematici super-eroi americani, i-a înfuriat pe conservatorii din Statele Unite prin decizia lui, prezentată într-un volum de benzi desenate, de a renunța la cetățenia americană pentru a deveni "cetățean al lumii", informează AFP.

Superman, unul dintre cei mai emblematici super-eroi americani,i-a înfuriat pe conservatorii din Statele Unite prin decizia lui,prezentată într-un volum de benzi desenate, de a renunța lacetățenia americană pentru a deveni „cetățean al lumii”, informeazăAFP.

Eroul în costum albastru și capă roșie a provocat stupoare înrândul cititorilor, în cel de-al 900-lea număr al revistei de benzidesenate în care apare, anunțându-i pe conducătorii de la Casa Albăcă dorește să devină cetățean al lumii.

„Acesta este motivul pentru care intenționez să mă adresez mâineNațiunilor Unite pentru a le informa că renunț la cetățeniaamericană. Dreptatea și justiția pentru America nu-mi mai sunt deajuns”, a declarat super-eroul.

Decizia lui – declanșată de decepția lui Superman față de reacțiileprovocate de sprijinul pe care l-a acordat manifestanților pentrudemocrație din Iran – a declanșat o polemică ce a depășit cu multgranițele unei reviste de benzi desenate.

Mike Huckabee, fost candidat din partea republicanilor pentrualegerile prezidențiale americane, s-a alăturat valului de criticiweekend-ul trecut, declarând că afirmațiile lui Superman nureprezintă deloc un subiect lipsit de importanță.

„Este drept că e o revistă de benzi desenate, dar este totușitulburător ca Superman, care a fost dintotdeauna o legendăamericană, să ne spună acum: «Nu voi mai fi cetățean american»”, adeclarat Mike Huckabee pentru postul de televiziune Fox News,cunoscut pentru pozițiile sale foarte conservatoare.

„Acest lucru face parte dintr-un fenomen mai larg: mulți dintreamericani aproape că se scuză că sunt americani”, a adăugatel.

Jurnalistul conservator Bill O’Reilly a declarat tot pentru FoxNews că ideea autorilor lui „Superman” a fost „incredibil dedebilă”.

În fluxul de editoriale și articole postate pe bloguri care se opundeciziei luate de Superman, ultraconservatorii din grupul Tea Partyau mers până într-acolo încât au afirmat că au văzut în spateleacestui „scandal” mâna președintelui Barack Obama.

„Superman renunță acum la cetățenia lui americană și va fi unsimplu cetățean al lumii. Este foarte socialist din partea luiSuperman să își dorească o lume socialistă cu oameni precum Obamaîn fruntea ei”, se afirmă într-un articol postat pe blogulteaparty.org.

La rândul ei, DC Comics, editura care a publicat acest volum debenzi desenate cu Superman, a încercat să relativizeze aceastăchestiune: „Ca personaj și ca legendă, el întruchipează tot ceea ceeste mai bun din America. Într-o scurtă poveste publicată înnumărul Action Comics 900, Superman își anunță intenția de a oferio conotație mondială luptei sale eterne (contra răului). Însă elrămâne, ca întotdeauna, atașat de țara lui adoptivă și derădăcinile lui de băiat crescut la țară, în Smallville”.

De fapt, identitatea lui Superman este complexă. Alter ego-ul lui”civil” este jurnalistul Clark Kent. Însă Superman este înainte detoate un „imigrant” venit de pe planeta Krypton, adoptat de ofamilie din Kansas.

Personajul Superman a fost descris timp de multe decenii, înrevistele și volumele de benzi desenate, ca fiind super-eroul ceare multe calități și niciun defect, iar toate poveștile sale aufost prezentate în alb și negru. Din punctul de vedere al unuianumit segment de public, eroul Superman nu este prea potrivit cu oepocă în care societatea actuală pare să prefere eroii cu moralăambiguă.

Primul lungmetraj din franciza „Superman” a fost lansat pe marileecrane în 1978, cu Christopher Reeves în rolul principal, și aprimit un premiu Oscar pentru efecte speciale.

Următorul film din serie, intitulat „Superman: Man of Steel”, vaavea premiera pe marile ecrane în decembrie 2012.

Florin Badescu, [email protected]

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Cât trebuie să plătești pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide