Supersonicul românesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Mării Negre. Simulare cu aparatul de zbor – VIDEO

Redactor:
Gândul
Supersonicul românesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Mării Negre. Simulare cu aparatul de zbor – VIDEO
Supersonicul românesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Mării Negre.

Cabina avionului supersonic IAR-111 Excelsior a fost testată de Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), în zbor, luni, deasupra Mării Negre, în cadrul Misiunii 6, evenimentul realizându-se cu succes, au declarat pentru Mediafax reprezentanții ARCA.

Rezultatele misiunii vor fi comunicate joi, de la ora 11.00, în cadrul unei conferințe de presă organizată în București.

Pe 19 septembrie, ARCA a anunțat că a finalizat simulările aerodinamice pentru avionul supersonic IAR-111, un aparat destinat lansării rachetei spațiale Haas II pentru competiția de astronautică Google Lunar X Prize. Acesta va fi primul avion supersonic românesc care va fi utilizat și pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spațial.

ARCA a început simulările Computer Fluid Dynamics (CFD) pentru avionul IAR-111 Excelsior în anul 2010. De atunci, ARCA a continuat aceste simulări pentru toate configurațiile posibile de zbor. Durata mare a acestor simulări a fost determinată de complexitatea și cantitatea calculului necesar. În această perioadă, trei computere de la ARCA au funcționat aproape non-stop.

„La sfârșitul anului 2010 aveam deja o imagine clară asupra configurației avionului IAR-111 Excelsior, în urma rulării simulărilor aerodinamice. Acest lucru ne-a permis să demarăm lucrul la avion, la începutul anului 2011. De atunci, au fost rulate simulări pentru toate configurațiile de zbor, altitudini și viteze. Aceste simulări ne-au indicat să efectuăm câteva modificări care au optimizat geometria avionului, chiar în timpul procesului de construcție, precum coborârea motorului avionului cu 30 cm sub planul aripii, creșterea anvergurii aripii cu 90 cm etc. În acest moment este foarte probabil să menținem această configurație a aparatului”, a declarat în 19 septembrie Dumitru Popescu, președinte ARCA.

Finanțat din surse private

Programul ARCA pentru Competiția Google Lunar X Prize este finanțat cu surse exclusiv private, având programat primul zbor în toamna anului 2012. ARCA a decis să nu comunice deocamdată valoarea programului.

Pe 5 iulie, ARCA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a finalizat structura cabinei avionului supersonic IAR-111 Excelsior, un aparat destinat lansării rachetei spațiale Haas II pentru competiția Google Lunar X Prize și dezvoltării turismului spațial.

Cabina avionului este realizată din materiale compozite, are o greutate de peste 500 de kilograme, complet echipată pentru zbor, și primește un echipaj de două persoane – pilot și navigator-, dispuse în tandem.

Pilotul, așezat pe locul din fața cabinei, va dispune de o consolă centrală care va cuprinde echipamentele de navigație analogice și GPS, un ecran panoramic pentru sistemul HDTV pentru asistarea decolării și aterizării, iar echipamentul de radiocomunicații va fi dispus pe părțile laterale. Postul de pilotaj va fi echipat cu comenzi necesare manipulării aeronavei.

Navigatorul, așezat în spatele pilotului, va dispune pe consola centrală de un sistem integrat de monitorizare a parametrilor de funcționare a avionului, sistem de comunicații radio, sistem de navigație GPS, un sistem SDTV de monitorizare a aeronavei și un ecran pentru radar pasiv. Cabina este ejectabilă în caz de necesitate și este dotată cu două parașute acționate cu motor rachetă.

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) este o organizație non-guvernamentală, care dorește să câștige competiția Google Lunar X Prize și să lanseze în cosmos prima rachetă românească capabilă să transporte un cosmonaut.

ARCA a anunțat, pe 22 decembrie 2010, într-o conferință de presă, un program la care lucrase în secret în ultimul an, vizând realizarea primului avion supersonic românesc de mare altitudine ce va lansa racheta Haas II, pentru competiția Google Lunar X Prize.

Cum a fost proiectat avionul

Avionul a fost proiectat pentru a înlocui baloanele purtătoare folosite până în prezent de ARCA, necesare transportului deasupra atmosferei a vehiculelor rachetă. Baloanele purtătoare au reprezentat o soluție ieftină și rapidă, însă și-au arătat și limitele, fiind cauza principală pentru două amânări succesive ale lansării rachetei spațiale Helen.

Printre programele dezvoltate la ARCA se numără și racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume, din materiale compozite, reutilizabil, care a fost lansată cu succes, la data de 9 septembrie 2004, de pe țărmul Mării Negre; sistemul Stabilo care a executat două zboruri până în prezent, misiunea 1, lansată la o altitudine de 14.700 m, în stratosferă; și Misiunea 2 lansată în 2007 la o altitudine de 12.000 de metri, deasupra Mării Negre.

Totodată, ARCA a lansat, pe 1 octombrie 2010, prima rachetă spațială românească, Helen 2, din largul Mării Negre, realizând astfel primul zbor din cadrul competiției Google Lunar X Prize, care vizează trimiterea unui robot pe suprafața Lunii de o organizație privată. Racheta suborbitală Helen este demonstrator tehnologic pentru competiția Google Lunar X Prize. Zborul de test pentru Helen a fost amânat de două ori, în 2009 (Misiunea 3) și 2010 (Misiunea 4), din cauza dificultăților întâmpinate în lansarea balonului purtător. Pentru a testa avionica rachetei Helen, ARCA a lansat de la Sânpetru, la începutul anului 2010, Misiunea 5. Lansarea cu succes a primei rachete spațiale românești, Helen 2, în cadrul Misiunii 4 B, a avut loc la 1 octombrie, 2010, din largul Mării Negre și a atins altitudinea de 40.000 de metri.

(Madalina Cerban, [email protected])

Inchide