Țara care nu-ți inspiră siguranță. Cu ce îi sperie România pe turiștii străini

Redactor:
Raluca Ion
Țara care nu-ți inspiră siguranță. Cu ce îi sperie România pe turiștii străini
Cei care iau în calcul posibilitatea de a-și petrece pentru prima dată vacanța în România se tem de nesiguranța pe care ar putea să o întâlnească, nu se așteaptă la mare lucru de la infrastructură și vor și altceva decât dansuri tradiționale, indică cercetarea făcută de THR, compania care lucrează la crearea brandului turistic românesc.

Cei care iau în calcul posibilitatea de a-și petrece pentruprima dată vacanța în România se tem de nesiguranța pe care arputea să o întâlnească, nu se așteaptă la mare lucru de lainfrastructură și vor și altceva decât dansuri tradiționale, indicăcercetarea făcută de THR, compania care lucrează la creareabrandului turistic românesc. „Străinii care au participat la studiuși care nu au vizitat până acum România se tem de nesiguranța pecare ar putea-o întâlni aici în timpul vacanțelor.

Dintre turiștii care au vizitatRomânia, majoritatea și-au schimbat părerea înbine cu privire la acest factor. Totodată, dintre cei care auvizitat țara noastră, cei mai mulți au preferat peisajele șinatura, acestea fiind elemente care diferențiază România de altedestinații”, a spus Jorn Gieschen, directorul de marketing șistrategie al destinațiilor din cadrul THR, citat de Mediafax. Înceea ce privește siguranța pe care România o oferă turiștilor,aceasta este mult sub nivelul mediu din Uniunea Europeană.

Nu dau importanță infrastructurii

Jorn Gieschen a încercat să vadă ce își doresc turiștii străini.”Ar prefera în vacanțele în România experiențe autentice. Aceștianu caută doar locuri istorice, ci vor să experimenteze altcevadecât muzică și dansuri tradiționale. Ar prefera, de exemplu, săasiste la prepararea specialităților tradiționale românești”, i-aarătat cercetarea. Un lucru îmbucurător relevat de studiu este căpuțini occidentali dau importanță infrastructurii.

Citește în paginaurmătoare ce părere au turiștii străini de despreRomânia

Inchide