Tehnologia multitasking stimulează creierul. STUDIU

Redactor:
Mădălina Chițu
Tehnologia multitasking stimulează creierul. STUDIU
Savanții de la Chinese University din Hong Kong au constatat că persoanele care citesc noutățile din presă, tastează un mesaj și își verifică în același timp mail-ul își folosesc mai mulți senzori ai creierului

Dacă primele studii realizate în privința tehnologiei multitasking au condamnat acest ansamblu de procedee, arătând că aceasta ne poate afecta sănătatea, o cercetare recentă, a oamenilor de știință chinezi, arată că această tehnologie ne stimulează anumite abilități ale creierului.

Savanții de la Chinese University din Hong Kong au constatat că persoanele care citesc noutățile din presă, tastează un mesaj și își verifică în același timp mail-ul își folosesc mai mulți senzori ai creierului, spre deosebire de cei care nu folosesc tehnologia multitasking, informează Daily Mail.

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 63 de persoane, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani. Voluntarii au fost rugați să parcurgă mai multe teste care presupuneau folosirea acestui tip de tehnologie. 

Rezultatele au arătat că persoanele care utilizau zilnic tehnologia multitasking au obținut scoruri mai mari, spre deosebire de cei care o utilizau ocazional sau deloc.

Potrivit autorilor studiului, dr. Kelvin Lui și dr. Alan Wong sunt de părere că această tehnologie ne ajută să ne dezvoltăm anumite abilități cognitive, datorită faptului că creierul poate procesa doua fluxuri de informații și poate lua simultan decizii referitor la ele.

Inchide