Top 10 cărți care te ajută să depășești momentele grele din viața ta

Redactor:
Mihai Schiau
Top 10 cărți care te ajută să depășești momentele grele din viața ta
"Micul Prinț", "Un Dumnezeu bun, o lume rea" sau "Drumul spre Wellville" sunt doar trei dintre cărțile care ne ajută să trecem peste cele mai dificile momente ale vieții

„Micul Prinț”, „Un Dumnezeu bun, o lume rea” sau „Drumul spre Wellville” sunt doar trei dintre cărțile care ne ajută să trecem peste cele mai dificile momente ale vieții

Treceți prin momente grele, care vă lasă fără puteri? Vă pierdeți optimismul și cheful de viață? Jurnaliștii de la publicația americană Huffington Post au realizat un top cu zece recomandări literare pentru a depăși perioadele stresante sau  peste o zi mai obositoare.

Cele zece titluri-leac pentru minte și suflet din acest clasament sunt:

– Romanul „Enzo sau Arta de a Pilota în ploaie” („The art of racing in the rain”), de Garth Stein. Cartea este o poveste emoționantă și relaxantă despre familie, dragoste, dar și despre fascinația momentelor absurde care ne apar în viață.

– „Cum să ajungi de unde ești unde vrei să fii – 25 de principii pentru succes” („How to get from where you are to where you want to be – 25 principles of success”), de Jack Canfield. Cartea este o rețetă de reușită în viață, oferită de autor, din propria experiență. Jack Canfield a reușit să strângă o avere de 80 de milioane de dolari pornind de la zero.

– „Drumul spre Wellville” („The road to Wellville”), de T. C. Boyle. Cartea oferă un set de reguli esențiale care trebuie respectate în privința sănătății, nutriției, igienei personale, și care ne schimbă viața în bine.

– „Când lucrurile rele li se întâmplă oamenilor buni” („When bad things happen to good people”), de Harold S. Kushner. Cartea, scrisă în 1978 de către Kushner după ce fiul său a murit de o boală ereditară, a fost catalogată drept un bestseller de publicația New York Times.

– Micul Prinț, de Antoine de Saint Exupery. Cartea le oferă adulților o întoarcere spre copilărie și, totodată, o experiență alături de Micul Prinț în care puteți vedea cât de ciudați sunt oamenii mari.

– „There”s treasure everywhere – A Calvin and Hobbies Collection”, de Bill Watterson.

– „Iubire magică – Puterea tainică a relațiilor intime”, de Marianne Williamson. Autoarea oferă o soluție ideală pentru a fi îndrăgostit de cineva și, în același timp, de a avea o stare de pace și de unire cu Dumnezeu.

– „A year by the sea”, de Joan Anderson. Cartea este povestea unei femei care realizează că și-a pierdut, în timp, propriile vise, fiind prinsă în problemele de familie, în nevoile și dorințele copiilor și ale soțului ei.

– „Zen and the art of motorcycle maintenance”, de Robert M. Pirsig. Cartea, care s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare, descrie o călătorie făcută de către autor și fiul lui, între Minnesota și California. Excursia este punctată de mai multe discuții psihologice interesante.

– „Pescărușul Jonathan Livingston”, de Richard Bach. Cartea este o poveste frumoasă pentru oamenii mari care pot învăța cum să se ridice peste problemele vieții, peste „turma” din jur, pentru a ajunge în profunzimea spiritului său.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane euro
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Andreea Raicu, adevăratul motiv pentru care a renunțat la televiziune! ”Aveam viața la care visa...
Inchide