• Publicat:
Magazin

Top 10 cele mai ieftine destinații de vacanță pentru 2019

Unele dintre cele mai bune destinații de vacanță din 2019 se regăsesc în țări precum Italia, Spania și Turcia, dar nu numai.

1. Turcia

Ținând cont de schimbările economice prin care a trecut Turcia în ultima an, acum moneda națională – lira – poate fi cumpărată mult mai ieftin, astfel te poți bucura de mai mult cu bani mai puțini.

Orașul Marmaris situat pe riviera turcă rămâne una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa ale anului.

2. Bali

Foarte multe persoane deja au vizitat anul acesta celebra stațiune iar motivul este unul deloc suprinzător – stilul de viață sau nivelul de trai este destul de scăzut. De exemplu, un prânz pentru 2 persoane costă în medie 10 lire britanice.

3. Spania

Anul acesta prețutile din Spania au scăzut cu 2%, astfel țara devine una dintre cele mai bune de vizitat privind raportul destinație – costuri.

4. Bratislava

Capitala Slovaciei a devenit una dintre destinațiile țintă pentru mileniali. Zborurile către capitală sunt destul de ieftine iar cheltuielile locale ajung să fie chiar și cu 44% mai mici decât cele din Viena.

5. Porto

Porto, oraș din Portugalia, este unul foarte bogat în ceea ce privește cultura locală și restaurantele cu specific. De asemenea, este unul dintre cele mai ieftine orașe din vestul Europei cu prețuri de până la 3 ori mai mici decât cele din Lisabona.

6. Islanda

Aceasta reprezinta una dintre cele mai vizitate destinații de către britanici ținând cont că în ultimul deceniu procentul de cumpărare a monedei naționale – coroana islandeză – a crescut cu până la 237%.

7. Croația

Cu cele 1.000 de insule de vizitat și multe obiective, Croația reprezintă una dintre cele mai bune destinații de vacanță de vară din Europa.

8. Sudul Italiei

Unele dintre orașele cele mai bune de vizitat din Italia este Matera, situat în sudul peninsulei, mai ales datorită prețurilor destul de mici comparativ cu alte orașe ale țării, dar și datorită centrului cultural pe care îl reprezintă.

9. India

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la nașterea lui Mahatma Gandhi, astfel încât pe parcursul întregului an vor fi numeroase festivități pentru celebrarea lui. Însă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru turiști este faptul că o cameră într-un hotel de nivelul mediu costă aproximativ 16 lire (britanice) pe noapte, iar mâncarea locală poate fi cumpărată și la prețul de 1 liră.

10. Patagonia

Regiunea Patagonia se găsește la granița dintre Chile și Argentina și reprezintă una dintre cele mai noi destinații potrivite pentru excursioniști – Ruta Parcurilor în care se regăsesc 17 parcuri naționale. Iar anul acesta eclipsa solară din iulie poate fi văzută din această regiune. 

Foto: Pixabay

Inchide