• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

TOP GEAR și Dacia: „Captain Slow” de la TopGear așteaptă lansarea Duster în Marea Britanie în acest an

TOP GEAR și Dacia: „Captain Slow” de la TopGear așteaptă lansarea Duster în Marea Britanie în acest an
SUV-ul Duster al Dacia, care urmează să intre pe piața britanică în acest an, a fost inclus de publicația Top Gear într-o selecție de zece modele pe care le așteaptă în 2012

SUV-ul Duster al Dacia, care urmează să intre pe piața britanică în acest an, a fost inclus de publicația Top Gear într-o selecție de zece modele pe care le așteaptă în 2012, marca românească fiind printre preferatele prezentatorului James May, poreclit și „Captain Slow”.

„Anul acesta este mare pentru una din mărcile favorite ale lui James. Pentru prima dată cei de la Dacia intră pe piața britanică și aduc și un Duster cu ei. Pentru numai 11.000 de lire sterline poți avea un mijloc de transport ieftin, onest și robust. Poți spune, de asemenea, tuturor că ai o Dacia și să câștigi astfel puncte la James May”, scrie Top Gear.

Modelele selectate de Top Gear sunt Pagani Huayra, Porsche 918, Jaguar C-X16, Dodge Viper, Dacia Duster, Alfa Romeo 4C, Bugatti Galibier, Renault Twizy, Ford GT500, Peugeot 208.

James May prezintă, alături de Jeremy Clarkson și Richard Hammond, emisiunea Top Gear difuzată de BBC. May a primit porecla de „Captain Slow” după ce a pierdut aproape toate cursele organizate între cei trei prezentatori ai emisiunii, dar și din cauza stilului mai lent de condus.

În mai 2010, May descria, într-un comentariu în publicația britanică The Telegraph, Dacia Duster ca pe o mașină ieftină acceptabilă din punct de vedere tehnic, care nu te face să te simți în lumea a treia și amintește totodată marilor constructori auto că au uitat arta de a produce astfel de automobile.

„Noul Duster, care nu trebuie confundat cu oribilul Duster vechi, este un fel de automobil off-road soft produs în România sub egida Renault (și puțin a Nissan). Îl conduc de ceva timp. Cred că este bun”, afirma May.

El a comparat, la momentul respectiv Duster cu „Dormitorul din Arles” al lui Van Gogh – un loc simplu, dar unde se poate vedea tot ceea ce este necesar pentru fericire și mulțumire.

În septembrie 2009, realizatorii emisiunii auto Top Gear, transmisă de BBC, au ales Transfăgărășanul pentru a filma un episod dintr-un turneu mondial de promovare. Cei trei realizatori ai emisiunii au condus atunci un Lamborghini, un Ferrari și un Aston Martin.

Inchide