Topul celor mai inteligenți oameni ai planetei. Un VIDEO incredibil cu OMUL CARE ARE CEL MAI MARE IQ DIN LUME. Cum gândește un tânăr cu un IQ de 230

Redactor:
Ioana Nicolescu
Un IQ de la 90 la 109 indică o inteligență medie, un coeficient între 110 și 119, o inteligență superioară, iar de la 140 în sus poți fi considerat geniu.

Coeficientul de inteligență (IQ) este scorul obținut în urmaunor teste standard, menite să estimeze cât de deșteaptă este oanumită persoană. Un IQ de la 90 la 109 indică o inteligență medie,un coeficient între 110 și 119, o inteligență superioară, iar de la140 în sus poți fi considerat geniu. În acest moment, cel mai mareIQ cunoscut este de 230 și aparține unui chinez din Australia careeste profesor la UCLA. Totuși, inteligența umană nu poate ficuantificată cu exactitate – același om poate să obțină punctajediferite la același test de inteligență, dacă îl dă de mai multeori.

Business Insider a făcut o listă cu unii dintre cei maiinteligenți oameni din lume.

Terence Tao – IQ 230

Este un chinez născut în Australia în 1975 și are cel mai mareIQ verificat din lume – 230.

Este laureat al premiului Fields Medal (2006), considerat ceamai mare onoare pe care o poate primi un matematician. A fost uncopil-minune. Potrivit revistei Smithsonian, Tao a învățataritmetica de bază de unul singur la vârsta de doi ani. La 24 deani a fost făcut profesor la UCLA.

Sharone Stone – IQ 157

Despre actrița Sharon Stone se spune că ar avea un IQ de 157. Întrecut, aceasta a declarat că este membră Mensa, dar în 2002 și-aretras afirmația. La vârsta de 15 ani, pe vremea când, potrivitpropriilor spuse, era „o rățușcă urâtă și tocilară”, ea a primit obursă la Universitatea Pennsylvania unde a studiat creative writingși artele frumoase.

Paul Allen – IQ 160

Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a luat la testul deinteligență cu 10 puncte mai mult decât vechiul său partener deafaceri, Bill Gates. Paul Allen este unul dintre cei mai bogațioameni din lume cu o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari în2010. Allen a demisionat de la Microsoft în noiembrie 2000, darîncă mai deține peste 100 de milioane de acțiuni ale companiei.

Stephen Hawking – IQ 160

Renumitul fizician Stephen Hawking este cel care a lansat teoriapotrivit căreia găurile negre emit radiații, botezate „RadiațiileHawking”. Fizicianul, care suferă de o boală neuronală rară ce l-aimobilizat pe viață într-un scaun special, este unul dintre cei maiinteligenți oameni ai planetei. El declara însă într-un interviupentru Msnbc, că „oamenii care se laudă cu IQ-ul lor sunt nișteratați”.

Marilyn vos Savant – IQ 190

În 1985, Guiness World Record a clasat-o drept cea maiinteligentă femeie cu un IQ de 190. În urma unor teste s-a estimatcă ar avea un IQ de 228. Este jurnalistă în America la publicațiaParade.

Robert Byrne – IQ 170

Robert Byrne este unul dintre cei mai mari jucători de șah dinlume și a fost campionul Statelor Unite la șah în 1972. A câștigatșapte medalii la Olimpiadele de Șah între 1952 – 1976. Are un IQ de170.

Bobby Fischer – IQ 180

Bobby Fischer, care a fost cel de-al 11-lea Campion Mondial lașah, avea un IQ de 180. La vârsta de 15 ani, el a devenit cel maitânăr mare maestru la șah din lume. A câștigat campionateleamericane din 1963-1964. În 1972, a câștigat titlul de CampionMondial, învingându-l pe Boris Spassky. La vremea aceea a fostconsiderată o victorie a americanilor împotriva rușilor încontextul Războiului Rece. Bobby Fischer a murit în 2008, din cauzaunei insuficiențe renale.

Judit Polgar – IQ 170

Unguroaica Judit Polgar este considerată cea mai bună jucătoarede șah din lume, fiind singura femeie care l-a învins pe BobbyFischer. Are un IQ de 170 și a ajuns Mare Maestru la vârsta de 15ani. Polgar a fost antrenată de mică de tatăl ei, care spunea că”geniul se învață, nu este înnăscut”.

Garry Kasparov – IQ 190

A devenit cel mai tânăr Campion Mondial la șah la vârsta de 22de ani, în 1985. Este însă și primul campion de șah care a pierdutun meci cu un calculator (Deep Blue), în 1997. Kasparov a fostmembru al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică. Are un IQ de190.

Inchide