Trei pași esențiali pentru îngrijirea tenului acneic

Redactor:
Mădălina Chițu
Trei pași esențiali pentru îngrijirea tenului acneic
Praful și impuritățile distrug primul strat al dermei. Toate acestea, combinate cu îngrijirea neadecvată a tenului, pot duce la apariția acneei, mai ales în cazul persoanelor cu ten gras, spun dermatologii.

Praful și impuritățile distrug primul strat al dermei. Toateacestea, combinate cu îngrijirea neadecvată a tenului, pot duce laapariția acneei, mai ales în cazul persoanelor cu ten gras, spundermatologii.
Specialiștii completează că acneea este o afecțiune comună, parțialdeterminată genetic, care apare mai ales în perioada pubertății.Apariția acesteia poate fi influențată de mai mulți factori,printre care hipersecreția sau dezechilibrul hormonal.
Cele mai predispuse zone ale pielii sunt fața, pieptul, umerii șispatele. Acneea poate fi întâlnită și pe brațe sau chiar coapse,însă cazurile acestea sunt extrem de rare. Atât medicii cât șispecialiștii în frumusețe recomandă persoanelor care suferă deaceastă afecțiune trei pași esențiali pentru îngrijirea tenuluiacneic: o mască pe bază de miere de rozmarin – esențială pentrutonifierea tenului, o baie de aburi și o mască exfoliantă dincitrice.
Înainte de a aplica masca, specialiștii recomandă exfoliereatenului cel mult o dată pe săptămână, pentru că o mască exfoliantă,de preferat pe bază de fructe, precum grepfruit, care este și unpic acidă, curăță pielea în profun­zime.
Mai mult, măștile exfoliante conțin ingrediente care absorbmurdăria și excesul de sebum, iar pielea va deveni netedă. Apoi, serecomandă o baie de abur, pentru că ajută la reduce­rea niveluluide sebum.
După toate aceste etape se va trece la prepararea măștii, pentrucare este nevoie de două lingurițe de miere de roz­marin, careajută la tonifierea tenului, două lingurițe de suc de lămâie, caresunt un bun astringent și bactericid, și o lin­guriță de argilăverde, care va absorbi excesul de sebum. Se amestecă totul foartebine până se obține un produs omogen, iar apoi se aplică pe față șipe gât. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, după care selimpezește cu apă călduță. Această mască este recomandată o dată pesăptămână.

Inchide