Trupa U2 domină topul Forbes al artiștilor cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni. Cât au câștigat

Redactor:
Diana Marcu
Trupa U2 domină topul Forbes al artiștilor cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni. Cât au câștigat
Irlandezii sunt urmați în clasament de grupul american Bon Jovi și de cântărețul britanic Elton John

Trupa irlandeză U2 ocupă prima poziție în topul Forbes alartiștilor cu cele mai mari încasări din ultimele 12 luni, fiindurmată în acest clasament de grupul american Bon Jovi și decântărețul britanic Elton John, informează ediția electronică arevistei New Musical Express.

Grupul U2, care s-a situat în fruntea acestuitop și în 2010, a obținut 195 de milioane de dolariîn ultimele 12 luni, grație succesului deosebit de care sebucură seria de concerte „360 Tour”. Turneul trupei irlandezepromovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, „No Line On TheHorizon”, lansat pe 2 martie 2009. Turneul a început în 2009, laBarcelona, și se va încheia la Moncton (Statele Unite), pe 30iulie, estimându-se că va avea încasări totale de 700 de milioanede dolari, devenind seria de concerte cu cele mai mari încasări dinistorie.

Bon Jovi ocupă poziția a doua, cu încasări de125 de milioane de dolari, grație concertelorincluse în turneul mondial „The Circle Tour”.

Cântărețul britanic Elton John s-a clasat pelocul al treilea, cu încasări de 100 de milioane dedolari în ultimele 12 luni.

Lady Gaga ocupă locul al patrulea, cu încasăride 90 de milioane de dolari, iar cântărețulcanadian Michael Buble încheie Top 5, după ce aîncasat 70 de milioane de dolari din concertelesusținute în ultimele 12 luni.

Pe pozițiile următoare în acest top alcătuit de editoriirevistei Forbes se află Paul McCartney (67 de milioane de dolari),The Black Eyed Peas (61 de milioane de dolari), The Eagles (60 demilioane de dolari), Justin Bieber (53 de milioane de dolari) șiDave Matthews Band (51 de milioane de dolari).

Florin Badescu, [email protected]

Inchide