„TURNUL APOCALIPSEI”. Unde se vor refugia milionarii americani la sfârșitul lumii

Redactor:
Mihai Schiau
Dezvoltatorul american Larry Hall construiește, în preria din Kansas, un „turn al Apocalipsei", unde milionarii planetei se pot refugia când vine sfârșitul lumii, scrie Daily Mail.

Dezvoltatorul american Larry Hall construiește, în preria din Kansas, un „turn al Apocalipsei”, unde milionarii planetei se vor putea refugia când vine sfârșitul lumii, scrie Daily Mail.

Până acum, patru bogătași speriați de perspectiva lui 21.12.2012 au cheltuit în total 7 milioane de dolari, pentru a-și cumpăra apartamente dotate cu piscină, home cinema și bibliotecă.

Apartamentele sunt construite într-un siloz abandonat, cu pereți de beton de 2,7 metri grosime și 14 etaje sub pământ, destinat să reziste unei explozii atomice.

Hall, care și-a rezervat lui și familiei sale un apartament în adăpostul atomic, spune că turnul va fi dotat cu o „fermă interioară”, unde vor crește suficienți pești și legume pentru a hrăni 70 de oameni cât timp au nevoie, dar și cu o cămară unde va fi depozitată mâncare solidă pentru cinci ani. Cât despre rezervele de apă, acestea vor fi stocate în containere gigantice subterane.

Energia electrică din interiorul turnului va fi asigurată atât din surse convenționale, cât și cu ajutorul generatoarelor sau a morilor de vânt. Adăpostul este destinat să protejeze americanii de pandemii, atacuri teroriste sau explozii solare, scrie Daily Mail.

Clădirea va fi una dintre cele mai bine păzite din lume, iar lifturile din interior se vor pune în mișcare doar dacă recunosc amprentele locatarilor, asigură Hall.

Antropologul John Hoopes de la Universitatea din Kansas susține că proiectul lui Hall va avea succes, deoarece „frica vinde mai bine decât sexul”. Hoopes spune că ideea unui loc sigur unde să se refugieze în caz de dezastru îi face pe oameni să se simtă în siguranță, scăpându-i de frica de moarte. Hall susține că a demarat proiectul deoarece „amenințările naturale și ale omului sunt în creștere” și trebuie construită o societate în care confortul și ordinea să domine haosul.

Dezvoltatorul spune că, în turn, contactul cu realitatea este complet rupt. Prin pereții groși nu se aude niciun sunet, iar „ferestrele” vor fi de fapt ecrane pe care se proiectează imagini din Paris, New York, dintr-o pădure sau dintr-o plajă. Hall spune că, până acum, a cheltuit patru milioane de dolari pentru reamenajarea turnului și dotarea acestuia cu mobilier și aparatură de ultimă generație.

Printre cumpărătorii de până acum sau cei interesați să achiziționeze un apartament, se numără „un jucător din liga de hochei, un șofer de curse, un producător de filme și mai mulți politicieni faimoși”, spune Hall, fără a da nume. Dezvoltatorul a precizat că telefoanele au început să sune mai ales după recentul cutremur major din Mexic.

Așa arăta turnul înainte de a fi reamenajat

Așa va arăta livingul unui apartament

Inchide