TVR: Politicienii care susțin eliminarea taxei tv ar trebui să își asume desființarea televiziunii publice

Redactor:
Cristian Andrei
TVR: Politicienii care susțin eliminarea taxei tv ar trebui să își asume desființarea televiziunii publice
Postul public de televiziune a reacționat după declarațiile făcute de președintele PSD la "Interviurile Gândul", susținând că Victor Ponta a făcut o serie de afirmații neadevărate legate de situația financiară și funcționarea TVR.

Postul public de televiziune a reacționat după declarațiile făcute de președintele PSD la „Interviurile Gândul”, susținând că Victor Ponta a făcut o serie de afirmații neadevărate legate de situația financiară și funcționarea TVR.

„În 2010, taxa TV a reprezentat 78% din veniturile operaționale ale TVR. Dacă o instituție rămâne fără mai mult de trei sferturi din venituri, nicio politică managerială nu o poate susține. Politicienii români care susțin eliminarea taxei TV ar trebui să își asume însăși desființarea televiziunii publice, cu toate consecințele aferente, inclusiv cele de imagine a României la nivelul UE”, se arată în comunicatul TVR, după ce președintele PSD a declarat la „Interviurile Gândul” că va elimina abonamentul tv dacă va ajunge premier. Totodată, postul public de televiziune menționează că funcționează pe pierdere de cinci ani, dar nu este o gaură la buget, deoarece banii nu vin de la bugetul de stat.

Citiți aici comunicatul integral al TVR după declarațiile făcute de președintele PSD, Victor Ponta la „Interviurile Gândul”.

Inchide