• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Uleiul de măsline, un medicament eficient pentru inimă

Uleiul de măsline, un medicament eficient pentru inimă
Uleiul de măsline joacă un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare

Utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate și chiarla prăjit ar putea reduce apariția infarctului miocardic cu 41%.Aceasta este concluzia oamenilor de știință de la francezi, caresusțin că acest tip de ulei joacă un rol important în prevenireabolilor cardiovasculare, informează NaturalNews.

În urma cercetării realizate pe un eșantion de aproape 7.600 depersoane din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța,cercetătorii au constatat o incidență ridicată a atacurilor de cordla rezidenții din Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI:O linguriță de ulei de măsline te scapăde ulcer și de gastrită

Specialiștii explică acest fapt prin preferința britanicilorpentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii țărilormediteranene s-au dovedit a fi mai sănătoși, deoarece preferă dedeparte uleiul de măsline la gătit.

Potrivit oamenilor de știință de la University ofBordeaux(Franța), coordonați de Dr. Cecelia Samieri, uleiul demăsline conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, carepot preveni inflamarea vaselor de sânge și pot contribui lascăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupraîntregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbemai ușor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei înpledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.

CITEȘTE ȘI:Dieta mediteraneană, bogată în ulei demăsline, previne cancerul

Specialiștii spun că acest aliment are un conținut bogat devitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grași nesaturați înproporție de 85% și acizi grași saturați în proporție de 15%.

Inchide