Un american l-a prins pe cel care i-a furat laptopul cu ajutorul unui program ascuns. A reușit să-l fotografieze și s-a dus la poliție

Redactor:
Mihai Schiau
Folosind un program "secret", păgubitul a controlat de la distanță computerul, ba chiar l-a fotografiat pe hoț în timp ce dormea sau când folosea laptopul furat.

Un bărbat căruia i s-a furat laptopul i-a ajutat pe polițiști săprindă hoțul, folosind un program instalat pe calculator, care facepoze prin webcam la intervale regulate, scrie Daily Mail.

Designerul Joshua Kaufman, din Oakland (SUA), a crezut că și-apierdut definitiv Macbook-ul, în martie, când un hoț i-a pătruns înlocuință și i-a furat calculatorul. L-a descurajat și faptul căpoliția a acordat prioritate redusă cazului său. Curând însăpăgubitul și-a amintit de software-ul pe care îl instalase pelaptop.

Hoțul butona în pat la laptopul furat fără să știe că este”fotografiat” la distanță

Folosind un program „secret”, Kaufman a controlat de la distanțăcomputerul și i-a făcut poze infractorului. Ba chiar l-a surprinspe hoț în câteva ipostaze inedite, când dormea ori când se afla lavolan și folosea laptopul. De asemenea, programul i-a permisposesorului de drept să afle și locul unde se găsește hoțul. Când adus toate aceste informații la poliție, autoritățile au invocat”lipsa de resurse”.

A convins polițiștiiprintr-un blog cu 40.000 de „like”-uri peFacebook

Așa că Joshua s-a gândit să inițieze un blog, numit „This guyhas my MacBook” (Tipul ăsta are Macbook-ul meu), pe careși-a prezentat povestea și a postat fotografiile cu răufăcătorul.Miile de comentarii și cele 40.000 de recomandări pe Facebookprimite pe blogul designerului i-au convins și pe polițiști să seimplice în prinderea răufăcătorului.

Autoritățile au reușit să afle că acesta este taximetrist. Aufăcut o comandă și l-au arestat pe hoț când a apărut. În scurttimp, l-au anunțat pe Joshua că i-au recuperat Macbook-ul.

Șofer cu experiență, hoțul se juca la laptop în timpulmersului

„În câteva zile, am început să primesc imagini și informațiidespre locurile în care se află hoțul. Am fost uimit, chestia astachiar funcționează!”, vorbește Kaufman, încântat, despre programulcare a ajutat la prinderea hoțului.

Pe lângă pozele pe care le face prin webcam, software-ulfotografiază și ecranul, astfel că hoțul a fost surprins urmărindvideoclipuri din Orientul Mijlociu, încercând să schimbe parolalaptopului sau chiar intrând pe contul său de Facebook.

„Mă simt uimitor, simt că internetul este de partea mea”, adeclarat designerul, la puțin timp după ce și-a recuperatlaptopul.

„ARESTAT! Un polițist m-a sunat să-mi spună că l-au prins petipul din fotografii”, scrie Joshua într-un mesaj peTwitter

„Ni se raportează 2.400 de cazuri de furt pe lună și avem doar 3investigatori. Doar prin parteneriate de acest tip (n.r. dintrepăgubit și autorități) putem face lucrurile să se întâmple”, adeclarat un polițist din Oakland.

Cum funcționeazăprogramul care a prins hoțul

„Hidden” (Ascuns) este o aplicație de securitate pentru AppleMacBook, care intră în acțiune doar când utilizatorul declară, pesite-ul programului, că i s-a furat laptopul.

Atunci, software-ul începe să facă poze atât ecranului, cât șinoului „posesor”, prin webcam. În plus, el trimite întreaga istoriea navigărilor, dar și localizarea laptopului (pe care o urmăreștecu ajutorul Google Maps).

Hoțul s-a logat pe contul său de Facebook

„Hidden” funcționează peste tot în lume, așa că nu e o problemădacă laptopul e furat la New York și adus în Londra, spreexemplu.

Contrar sfaturilor normale de securitate, în momentul în care seinstalează „Hidden” se recomandă crearea unui nou cont, de”oaspete”, pe calculator, fără parolă. Asta pentru ca cel care arsustrage computerul trebuie să folosească gadgetul, dândposibilitatea programului să strângă cât mai multe informații caresă ducă la prinderea hoțului.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide