Un bărbat care a suferit dureri de cap ani de zile a descoperit că avea viermi care trăiau în creierul lui

Redactor:
Ioana Tudorascu
Un bărbat care a suferit dureri de cap ani de zile a descoperit că avea viermi care trăiau în creierul lui
După ani de zile în care Gerardo Moctezuma, un bărbat din Texas de 40 de ani, a suportat dureri groaznice de cap, rezulatele analizelor au părut a fi scoase din filmele de groază. Medicii au descoperit că acesta avea larve de tenii la creier.

Chistul de larve de tenii l-ar fi putut omorî dacă ar mai fi așteptat mult și nu ar fi cerut ajutor, a declarat doctorul Jordan Amadio, de la Centrul medial Ascension Seton din Austin.

„Era foarte intens, foarte puternic, pentru că mă făcea să transpir…de durere”, a declarat Gerardo Moctezuma, pacientul în vârstă de 40 de ani.

În urma testului RMN, medicii au descoperit larve ce se adăposteau în al patrulea ventricul al creierului, umplut cu lichid cefalorahidian, scrie CNN.

Se pare că Moctezuma ar fi trăit 14 ani cu larvele de tenii în creier. Parazitul se transmite la om prin alimente sau apă contaminate. Medicii recomandă spălarea corectă pe mâini înaintea mesei și consumul de alimente care au fost gătite în condiții sanitare.
Pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier pentru a i se scoate chistul cu larve de tenii și acum este complet sănătos.

Tags:
Inchide