Un bătrân din Florida a fost ucis de pasărea uriașă pe care o ținea în captivitate

Redactor:
Laura Cojocaru
Un bătrân din Florida a fost ucis de pasărea uriașă pe care o ținea în captivitate
Un bătrân în vârstă de 75 de ani a fost ucis de o pasăre uriașă, pe care o creștea în captivitate. Bărbatul era renumit în Florida pentru rezervația lui de cazuari, considerate cele mai periculoase păsări din lume.

Marvin Hajos, în vârstă de 75 de ani a fost găsit mort pe proprietatea lui din Gainsville, o regiune din nordul Floridei, după ce unul dintre cazuarii pe care îi creștea în captivitate l-ar fi atacat. Bărbatul era cunoscut în zonă pentru ferma lui de cazuari, scrie SkyNews.

„Bărbatul s-a împiedicat și a cazut în țarcul în care se aflau doi cazuari. Atunci una dintre păsări l-a atacat l-a atacat.”, declară autoritățile locale.

Cazuarul, pasărea înrudită cu emu și struțul, de aproximativ 60 de kilogrme și aproape doi metri înălțime, l-a sfâșiat cu ghearele pe bătrânul de 75 de ani.

Experții de la Grădina Zoologică din San Diego susțin că cea mai periculoasă pasăre din lume este cazuarul.

Lungimea ghearelor păsării ajung până la 10 centimetri.

„Cazuarul poate sfâșia orice prădător sau potențială amenințare dintr-o singură lovitură. Picioarele puternice îi permit să alerge și cu 49 de kilometri pe oră printr-o pădure densă”, susțin reprezentanții Zoo San Diego.

 

Inchide