Un film iranian, marele învingător la Berlinala 2011

Redactor:
Vlad Mironescu
Un film iranian, marele învingător la Berlinala 2011
Filmul iranian este considerat marele învingător al galei de la Berlin, deoarece aceeași peliculă a fost recompensată și cu ambele premii pentru interpretare, respectiv Ursul de Argint pentru cea mai bună actriță și Ursul de Argint pentru cel mai bun actor.

Filmul iranian este considerat marele învingător al galei de laBerlin, deoarece aceeași peliculă a fost recompensată și cu ambelepremii pentru interpretare, respectiv Ursul de Argint pentru ceamai bună actriță și Ursul de Argint pentru cel mai bun actor.Totodată, „Nader And Simin, A Separation” a primit și premiuljuriului ecumenic pentru cel mai bun film din competiție, potrivitsite-ului evenimentului.

Ceremonia de premiere s-a desfășurat sâmbătă seara la Berlin.Juriul ediției din acest an, prezidat de actrița IsabellaRossellini, a ținut să îi aducă un omagiu cineastului iranian JafarPanahi, membru al juriului, care nu a putut să participe laeveniment, din cauză că autoritățile din Iran i-au interzis săpărăsească țara.

Ca și la Festivalul de Film de la Cannes, în 2010, cineastuliranian a fost reprezentat pe scena galei Berlinalei de un scaungol, pe care se afla o inscripție cu numele său. În competițiadedicată scurtmetrajelor din cadrul celei de-a 61-a ediții aBerlinalei au fost selectate și peliculele „15 iulie”, de CristiIftime, și „Apele Tac”, de Anca Lăzărescu. De asemenea, pelicula”Little Red”, regizată de Eva Pervolovici, a fost selectată încompetiția de scurtmetraje a Berlinalei Talent Campus. Anul trecut,la Berlinală, lungmetrajul românesc „Eu când vreau să fluier,fluier”, în regia lui Florin Șerban, a câștigat două distincții:trofeul „Alfred Bauer” și Marele premiu al juriului – Ursul deargint. (Florin Bă[email protected])

Inchide