Gandul
16.04.2019
Magazin

Un membru al clerului din Qatar îi învață pe bărbați cum să-și bată nevestele. „Femeilor le plac soții agresivi. Nu dați însă la față, la cap, nu lăsați semne. Bătaia este ultima soluție”

Un membru al clerului din Qatar îi învață pe bărbați cum să-și bată nevestele. „Femeilor le plac soții agresivi. Nu dați însă la față, la cap, nu lăsați semne. Bătaia este ultima soluție”
Un cunoscut membru al clerului din Qatar, țara care va găzdui Cupa Mondială din anul 2022, a realizat un „ghid video" pentru cei care vor să-și pedepsească fizic soțiile, potrivit legii islamice.

Într-un clip grotesc, clericul și sociologul Abd Al-Aziz Al-Khazraj se folosește de un elev pe nume Nayef pentru a demonstra cum se poate altoi o nevastă „din dragoste” – astfel încât femeia să simtă „puterea bărbatului”, scrie The Sun.

Bărbatul susține că femeile sunt fericite să se mărite cu „bărbați puternici și violenți”.

„Unii îi dau peste față… Nu este permis”, avertizează însă individul. Filmul a fost încărcat pe canalul de YouTube Al-Mojtama.

Ghidul oferă următoarele „sfaturi”: „Profetul Mohammed… Priviți cât de milostiv este islamul. Profetul interzice loviturile la față. Interzice bărbaților să-și lovească soțiile peste față. Lovirea feței, a capului, pumnul în nas – toate sunt interzise. Bătaia este pentru disciplină”.

FIFA este deja criticată deoarece organizează Cupa Mondială din 2022 într-o țară care pedepsește dur homosexualitatea și unde femeile sunt bătute conform legii.

În timpul bătăii, soția trebuie să simtă puterea și masculinitatea soțului, dar și propria ei feminitate.

Bărbatul îl folosește pe Nayef pentru a arăta cum poate fi lovită o femeie peste umeri, îl ia și-l scutură spunându-i: „Ți-am zis să nu pleci de acasă! De câte ori să-ți mai zic?”

„Dragi spectatori, mulți oameni – care sunt însurați – vor să știe cum să-și bată soția. Este bătaia necesară? Trebuie un soț să-și bată nevasta zilnic? Nu. Mai întâi, trebuie să înțelegem că bărbatul este liderul casei. Un lider are autoritate, ca și managerul unei companii.

Liderul casei poate decide să-și disciplineze nevasta, astfel încât viața să meargă înainte. Cum își bate el soția? O bate din dragoste. O iubește.

Să vedem cum te învață islamul să-ți bați soția. Să ne imaginăm că Nayef este o soție. Cum trebuie bătută?

Mai întâi, soțul o ceartă – cu alte cuvinte, o sfătuiește. Apoi, nu se va culca cu ea. Dacă asta nu ajută, bătaia este ultima soluție.

E o bătaie nedureroasă, care nu lasă urme sau sângerare. Bătaia pe care i-am dat-o lui Nayef este cea mai blândă corecție în islam”.

„Fraților, de ce-și bat soții nevestele? Deoarece unele soții sunt atrase de soții autoritari. Prin natura lor, ele sunt adeptele soților puternici și violenți.

În cazul unor femei, mustrarea și abstinența nu vor ajuta. Singura soluție este bătaia. Ea are nevoie de un tip adevărat. Asta e natura ei.

Dragi frați, sper că ați înțeles că aveți dreptul să vă disciplinați soția în islam. Nu trebuie să ne întrebăm dacă religia noastră este dură. Nu, religia noastră este una a milei și bunătății”, conchide „ghidul” musulman.

 

Inchide