Un necrolog deloc obișnuit a devenit viral pe internet

Redactor:
Laura Holban
„I-a lăsat în urma sa pe fiul A.J, care a iubit-o și i-a purtat de grijă, pe fiica Ninfa care i-a înșelat încrederea, și fiul Peter, care i-a frânt inima"

Unul dintre fiii unei americance care a murit la vârstă de 94 de ani, a trimis la un ziar local un necrolog obișnuit, însoțit de o fotografie cu defuncta sa mamă. Cei care au avut ocazia să-l citească au rămas uimiți când au ajuns la al treilea paragraf: „I-a lăsat în urma sa pe fiul A.J, care a iubit-o și i-a purtat de grijă, pe fiica Ninfa care i-a înșelat încrederea, și fiul Peter, care i-a frânt inima”, potrivit Daily Mail.

Necrologul lui Josie Anello a scos la iveală o ceartă mai veche dintre cei trei copii ai femeii, Angelo Anello – cel care a trimis textul la ziar – și ceilalți doi frați ai săi. Publicația Tampa Bay Times a aflat că cei trei s-au certat din cauza banilor, Angelo și Ninfa acuzându-se reciproc că au furat din banii mamei lor. Angelo o acuză pe sora sa că și-a plătit vacanțele alături de soț din banii defunctei, iar aceasta îl acuză pe fratele său că a sustras de mai multe ori bani din economiile bătrânei. „Fratele meu minte. Este felul său de a se răzbuna”, a declarat femeia pentru presă. Acesta i-a răspuns tot prin intermediul presei: „sunt atât de încărcați de vină, acum tot ce pot face este să mă arate cu degetul”.

În ceea ce îl privește pe fratele lor cel mai mare, Peter, amândoi au recunoscut că acesta a pierdut legătura cu familia și că nu i-a mai contactat de mai bine de 25 de ani. Fata femeii a mai povestit cum totul a mers strună în familia lor până în 2007, la moartea tatălui lor. Acela ar fi momentul în care Angelo ar fi devenit mult mai riguros și mai posesiv, nelăsându-i pe ceilalți membri ai familiei să vorbească cu mama sa decât cu acordul său.

Angelo spune că nu a vrut să se răzbune pe nimeni prin acel necrolog și că textul „reflecta exact ceea ce credea mama sa înainte să-i vină sfârșitul”.

Acest necrolog a ajuns viral pe Internet, adunând atât susținători de partea lui Angelo, cât și oameni care cred că gestul său a fost lipsit de respect față de mama și familia sa. „Cred că mama sa se răsucește în mormânt. Nu îi respectă amintirea cu acest gest”, scrie unul dintre internauți. „E corect. Spune doar adevărul. Mama lor e moartă, nu mai are de ce să continue să pretindă că totul este în ordine, așadar e mai bine să fie deschis și onest”, scrie un altul.

Inchide