Un nou rival pentru Kindle Fire dar nu și pentru iPad 3. Google și-ar putea lansa propria tabletă în această primăvară

Redactor:
Laura Holban
Surse din interiorul companiei Google susțin că gigantul IT își va lansa propria tabletă peste 3-4 luni și că, în ciuda opiniei generale, aceasta nu va concura cu tableta celor de la Apple, ci cu cea lansată de Amazon.

Surse din interiorul companiei Google susțin că gigantul IT își va lansa propria tabletă peste 3-4 luni și că, în ciuda opiniei generale, aceasta nu va concura cu tableta celor de la Apple, ci cu cea lansată de Amazon. Potrivit zvonurilor preluate de presă, tableta va avea un display de 7 inci și va costa circa 200 de dolari, la fel ca și Kindle Fire, scrie Daily Mail.

Tableta pe care intenționează să o lanseze Google va rula sistemul de operare Android, precum era de așteptat, și nu va vrea să fie un înlocuitor de laptop așa cum este iPad-ul celor de la Apple sau Galaxy Tab 10.1 a celor de la Samsung. „Surse din lanțul de furnizori ai Google susțin că principalul rival al tabletei de la Google, în locul tabletei Apple, ar purea fi Kindle Fire de 7 inci de la Amazon. Totuși, Google Taiwan a declarat că în interiorul companiei nu s-a auzit nimic despre lansarea unei tablete proprii”, a citat Digitimes, un portal tehnologic plin de surse interne care a postat nu mai puțin de 50 de materiale doar despre lansarea tabletei iPad 3 din această primăvară.

Afirmațiile Google Taiwan sunt contrazise însă de declarația lui Eric Schmidt, președintele executiv al Google, din publicația italiană Corriere della Serra, conform cărora compania „plănuiește să scoată pe piață, în următoarele șase luni, o tabletă foarte bună”. Totuși, nu este clar dacă declarația lui Schmidt se referă la o tabletă Google sau o altă tabletă realizată în co-proprietate cu altă companie IT.

Tableta pe care o vor lansa cei de la Google va fi comparată inevitabil cu iPad 3, cea de-a treia generație a tabletelor Apple, care va fi lansată de asemenea în această primăvară. Potrivit unor surse, producția de iPad3 a început deja în China. Tableta, care va avea nu mai puțin de 9,7 inci, va avea Retina display la fel ca ultima generație de iPhone și iPod Touch, iar rezoluția va fi de patru ori mai mare decât în cazul iPad 2. Potrivit Wall Street Journal, compania a plasat deja o comandă pentru 1,5 milioane de astfel de ecrane. Un at zvon din lumea IT este că lansarea iPad 3 ar putea fi foarte apropiată de cea a iPhone 5.

Inchide