Un site din România pe care se găseau seriale TV a fost închis de autorități

Redactor:
Madalina Cerban
Un site din România pe care se găseau seriale TV a fost închis de autorități
Pe site-ul www.serialepenet.ro este în prezent publicat un mesaj al Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe site-ul www.serialepenet.ro este în prezent publicat un mesaj al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispozițiile art. 249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale”, se spune în respectivul mesaj.

Pe de altă parte, potrivit Romanian Top Level Domain (RoTLD), care pune la dispoziția celor interesați domenii cu extensia .ro, site-ul serialepenet.ro a fost înregistrat pe 25 octombrie 2010.

De altfel, polițiștii au făcut percheziții, marți, la o firmă din județul Mureș și la persoane suspectate că au pus pe site-uri de streaming filme și muzică, care puteau fi descărcate contra cost, prejudiciul produs prin evaziune și spălare de bani fiind de jumătate de milion de lei, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De asemenea, anchetatorii au adus două persoane la audieri și au ridicat mai multe calculatoare și unități de stocare a datelor.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricționat (care pun la dispoziția publicului, ilegal, filme și muzică), mai multe persoane au pus la dispoziția publicului opere protejate de drepturi de autor și drepturi conexe, contra unor sume de bani”, a precizat sursa citată.

Pe de altă parte, în anul 2012, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să sesizeze Poliția cu privire la 42 de site-uri care difuzau filme și seriale fără să respecte legislația audiovizualului și fără să dețină drepturile pentru conținutul transmis.

CNA a decis să facă acest demers după ce a primit o adresă de la SC Pro TV SA, care a semnalat existența a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deține drepturi pentru conținutul difuzat și fără să fi notificat Consiliul, așa cum prevede Decizia CNA numărul 320 din 2012.

Potrivit acestei Decizii, toți furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligația să completeze și să transmită la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificării în termenul respectiv „determină încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere”.

Totuși, CNA nu are un control direct asupra conținutului difuzat pe internet. Acesta a fost motivul pentru care CNA a decis să sesizeze Poliția în cazul celor 42 de site-uri, între care se număra și serialepenet.ro.

Celelalte site-uri erau: www.xfilmeonline.net, www.filmepeales.com, www.filmedecomedie.info, www.filmeonlinefree.ro, www.filme-noi-online.com, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-free.ro, www.cinemo.ro, www.990.ro, www.divxonline.biz, www.filmehd.net, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-subtitrate.org, www.filme-subtitrate.info, www.filme.online-pe.net, www.filme.online-pe.net, www.filme-online-subtitrate.eu, www.filme-subtitrate.ro, www.hdfilmeonline.info, www.filme-2012.com, www.opticmovie.com, www.cinemaxx.ro, www.1filme.ro, www.filmeonline3d.ro, www.filmeonlinetari.com, www.filmehd-online.net. www.filmeonlinehd.biz, www.seriale-filme.info, www.serialedetop.com, www.serialul.net, www.filmeonline.org, www.filmemisto.com, www.superfilme.net, www.vplay.ro, www.tvpug.com, www.neededspark.blogspot.ro, www.deseneanimateonline.info, www.freshon.tv.

Unele dintre aceste site-uri continuă să fie disponibile, în timp ce mare parte dintre acestea au fost închise.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide