Un surfer a supraviețuit două zile pe mare, după ce s-a luptat cu 11 rechini

Redactor:
Sorina Ionașc
Un surfer a supraviețuit două zile pe mare, după ce s-a luptat cu 11 rechini
Un surfer polonez a rămas blocat pe Marea Roșie timp de două zile, timp în care s-a hrănit cu batoane proteice și s-a luptat cu rechinii

Un surfer polonez a rămas blocat pe Marea Roșie timp de două zile, timp în care s-a hrănit cu batoane proteice și s-a luptat cu rechinii ca să supraviețuiască, informează NBC Miami. Jan Lisewski, bărbatul în vârstă de 42 de ani, a vrut să traverseze Marea Roșie, de la portul egiptean El Gouna la Duba, Arabia Saudită, cu ajutorul unei plăci de kiteboarding (la placa de surf este atașat zmeu).

Din cauza vântului puternic ce i-a rupt zmeul, Lisewski a fost nevoit să petreacă peste 40 de ore pe placa de surf, mai ales că reprezentanții Gărzii de Coastă din Arabia Saudită au ajuns cu întârziere. În prima noapte petrecută pe mare, surferul a rămas fără apă. Deși a văzut  barca unui pescar și a încercat să-i atragă atenția, el nu a fost zărit.

În cea de-a doua noapte, Jan Lisewski a fost atacat de 11 rechini cu care s-a luptat toată noaptea, având la dispoziție un cuțit. „Îi înjunghiam în ochi, în nas și în gură”, a povestit surferul, care de obicei nu este armat. După ce a fost salvat, în afară de faptul că s-a declarat foarte obosit, Lisewski nu avea răni.

Jan Lisewski este campion mondial la surf și instructor de kiteboarding , reușind prin această modalitate să devină primul om care a traversat Marea Baltică.
 

Inchide