Un tratament pe bază de laser stimulează refacerea podoabei capilare

Redactor:
Mădălina Chițu
Un tratament pe bază de laser stimulează refacerea podoabei capilare
Căderea părului afectează anual un număr tot mai mare de oameni. Stresul, alimentația deficitară în nutrienți, accesoriile din materiale necorespunzătoare, care „sufocă" firul de păr, moștenirea genetică și predispoziția provocată de o anumită afecțiune, toate acestea sunt posibile motive ale căderii excesive a firelor de păr, spune dr. Anca Doboș, medic primar dermato-venerologie.

Căderea părului afectează anual un număr tot mai mare de oameni.Stresul, alimentația deficitară în nutrienți, accesoriile dinmateriale necorespunzătoare, care „sufocă” firul de păr, moștenireagenetică și predispoziția provocată de o anumită afecțiune, toateacestea sunt posibile motive ale căderii excesive a firelor de păr,spune dr. Anca Doboș, medic primar dermato-venerologie.

Medicul susține că ciclul normal de creștere a părului este de2-3 ani, iar fiecare fir de păr crește cu aproximativ un centimetrupe lună în timpul acestei perioade. „Părul se află într-opermanentă schimbare, astfel că atunci când 90 la sută dintrefirele de păr se află în perioada de creștere, celelalte 10 la sutăse află în perioada de stagnare a creșterii. După 3-4 luni, părulaflat în perioada de stagnare cade și alte fire de păr încep săcrească în locul lor”, explică dr. Anca Doboș.

Căderea părului este un fenomen normal pentru fiecare dintrenoi. „O persoană pierde, zilnic, între 50 și 100 de fire de păr.Însă atunci când numărul firelor de păr este tot mai mare, iarpodoaba capilară începe să se rărească, apare riscul aparițieialopeciei”, atrage atenția dr. Doboș. Potrivit ultimelor statisticirealizate în România, trei din cinci bărbați încep să chelească detineri.

Pentru a preveni apariția acestei probleme inestetice există totfelul de tratamente, de la șampoane, creme și chiar medicamente,dar nu toate au un efect spectaculos. O noutate pe piață oreprezintă tratamentul pe bază de laser -o metodă de stimulare acreșterii podoabei capilare.

Aparatul acționează prin intermediul energiei laser low-level,care stimulează creșterea părului pe scalp, îmbunătățește calitateaacestuia și oprește căderea. Energia emanată de aparatîmbunătățește procesele celulare, cum ar fi creșterea și eliminareatoxinelor. De asemenea, tratamentul reduce inflamarea din jurulfoliculilor miniaturizați de păr, permițând acestora să asimilezemai multe substanțe nutritive și să revină la mărime normală.

Medicul Anca Doboș spune că un astfel de tratament necesită șaseluni de terapie. Prețul unei ședințe de 20 de minute este de 50-60de lei, iar pentru rezultate vizibile, după numai trei luni,medicul recomandă una – două ședințe pe săptămână.

Inchide