Una dintre cele mai cunoscute actrițe ale momentului, dată în judecată încălcarea drepturilor de autor

Redactor:
Diana Dumitrescu
Una dintre cele mai cunoscute actrițe ale momentului, dată în judecată încălcarea drepturilor de autor
Actrița Jennifer Lopez a fost dată în judecată de agenția de presă Splash News din cauza încălcării drepturilor de autor, vedeta distribuind, fără a cere permisiunea, pe platforma de socializare online Instagram o imagine realizată de unul dintre fotografii companiei, potrivit The Blast.

Agenția de presă a declarat că deține drepturile de autor pentru o fotografie în care „Lopez apare ținându-se de mână cu iubitul ei din acea perioadă și actualul soț Alex Rodriguez, în orașul New York”.

„Aceasta este o acțiune privind încălcarea dreptului de autor intentată de reclamant, deținătorul de drept al fotografiei descrise, pârâtul utilizând fără autorizație sau permisiune imaginea”, au explicat reclamanții în plângere.

„Reclamantul nu i-a oferit pârâtului licența pentru fotografie. Cu toate acestea, Lopez a utilizat-o fără autorizație sau permisiune. În mod concret, Lopez sau cineva care lucrează în numele ei a copiat fotografia și a distribuit-o pe Instagram pe 7 noiembrie 2017. Lopez are peste 93 de milioane de fani pe Instagram, contul ei fiind public”, au adăugat cei de la Splash News.

Cei de la agenția de presă susțin că utilizarea neautorizată a fotografiei le aduce un prejudiciu, consumatorii de divertisment nemaidorind să acceseze versiunea originală a imaginii. Prejudiciul estimat de Splash News este de 150.000 de dolari.

Jennifer Lopez, născută pe 24 iulie 1969, este actriță, dansatoare, cântăreață și femeie de afaceri. Lopez a devenit cunoscută după ce a jucat în filmul „Trenul cu bani/ Money Train” (1995). Primul ei rol major a fost cel din drama biografică „Selena” (1997), care i-a adus un premiu ALMA și o nominalizare la Globul de Aur. Jennifer Lopez a jucat apoi în filmul cu succes de casă „Anaconda” (1997) și a obținut un al doilea premiu ALMA pentru rolul din „Out of Sight” (1998), grație căruia a devenit totodată actrița latino-americană cel mai bine plătită din lume.

 

Inchide