Vacanțele 3 în 1. Cum să vezi mai multe destinații într-un circuit

Redactor:
Diana Marcu
Vacanțele 3 în 1. Cum să vezi mai multe destinații într-un circuit
Vacanța pe cont propriu poate fi o soluție, dar dacă vrei să scapi de bătăile de cap pe care ți le aduce creionarea unui traseu și găsirea celor mai bune oferte de cazare, poți alege un circuit turistic în cadrul căruia poți vizita două sau trei orașe.

Vacanța pe cont propriu poate fi o soluție, dar dacă vrei săscapi de bătăile de cap pe care ți le aduce creionarea unui traseuși găsirea celor mai bune oferte de cazare, poți alege un circuitturistic în cadrul căruia poți vizita două sau trei orașe. Omotivație o reprezintă nu doar prețul, „mult mai bun decât dacă aiîncerca să refaci traseul pe cont propriu”, după cum afirmă TraianBădulescu, purtător de cuvânt al ANAT, ci și posibilitatea de aasimila mult mai multe experiențe vizuale și culturale.

Pe scurt, dacă vreți altceva decât o vacanță tip sejur într-oanumită locație, cu un program prestabilit, și sunteți pregătiți săumblați prin locuri diferite, și eventual să faceți și shopping,cea mai bună alegere o reprezintă un circuit. Mijlocul de transportrămâne la alegerea fiecăruia – de la clasicul autocar, la uncircuit combinat, care include și zborul cu avionul pe lângăcălătoria cu autocarul, sau varianta transportului personal.

• Pentru cei carepreferă să scape de experiența șofatului, iată câteva sugestii devacanță dinamică: Viena și Budapesta, pentru 7 zile, cu 299 de eurode persoană, Amsterdam, Bruxelles și Paris, cu 785 de euro depersoană (8 zile), sau cu 390 de euro de persoană poți vedea timpde 9 zile Budapesta, Bratislava, Praga și Cracovia.

Mai scumpe sunt circuitele care includ transportul cuavionul.

• Astfel, pregătește-tede o aventură cu parfum de șansonetă în Franța, pe ruta Paris,Nisa, Monaco, Toulouse și Bordeaux. 11 zile de vacanță costă 1.195de euro de persoană și includ transportul cu avionul, 10 nopți decazare în hoteluri de 3 stele, transportul cu autocarul peteritoriul francez, o degustare de vinuri în regiunea St Emilion,tururi de oraș în Bordeaux și Paris (o zi nu ajunge, veți reveni cusiguranță) și o excursie tot de o zi pe Valea Loirei, când sevizitează castelele Chennonceaux și Amboise.

• Pentru cei care vor săadmire Polonia, ruta Varșovia, Gdansk, Torun, Poznan, Wroclaw șiCracovia poate fi o opțiune interesantă. 785 de euro de persoanăcostă vacanța de 10 zile, într-un regim de 3 stele.

• Cu 895 de euro depersoană poți vizita Sankt Petersburg și Moscova timp de-osăptămână. Dă frâu liber imaginației și trăiește asemeni țarilorruși odinioară. În costul pachetului sunt incluse cazarea lahoteluri de 3 stele, micul dejun și zborul cu avionul, precum șitururile panoramice ale orașelor, dar și vizitarea fortăreței Petruși Pavel (cea mai veche construcție din oraș devenită loc de odihnăpentru mulți din țarii Rusiei), a catedralei Sf. Isaac – a căreicupolă este acoperită cu 100 de kilograme de aur pur și consideratăa treia ca mărime în lume, a catedralei Sf. Basil, a Muzeului deArtă Ermitaj și o croazieră pe Neva.

• Dacă vrei să combiniSankt Petersburg cu Helsinki, o poți face tot cu 895 de euro depersoană. După patru zile petrecute în orașul rusesc, Finlanda sedescoperă ochiului prin Porovoo, unul dintre cele mai vechi orașeale țării, dar și prin Helsinki, unde obiective precum CatedralaUspenski, Piața Senatului, palatul prezidențial, Parlamentul,Muzeul de Artă Kiasma, Muzeul Național și Sala Finlandia,monumentul Sibelius și Biserica Temppeliaukio, construită în stâncă- toate acestea pot apărea în fotografiile de vacanță.

INFO PLUS:

Top 10 cele mai vizitate orașe din Europa

Potrivit lui Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al ANAT, celemai vizitate orașe europene de către români sunt: Paris, Barcelona,Viena, Roma, Praga, Londra, Amsterdam, Budapesta, Istanbul,Lisabona.

Inchide