Val de pești morți pe o plajă din Norvegia

Redactor:
Laura Holban
Val de pești morți pe o plajă din Norvegia
Zeci de mii de pești au fost găsiți morți pe o plajă din Norvegia în primele zile ale acestui an

Valuri de pești morți au fost descoperite pe o plajă din Norvegia în primele zile ale acestui an, scrie Daily Mail. „Oamenii spun că un astfel de fenomen a mai avut loc în anii ’80. Cine știe, poate bancul de pește a devenit captiv într-un spațiu fără oxigen”, a încercat să-și explice descoperirea un bărbat care a văzut macabra priveliște. Potrivit estimărilor este vorba de 20 de tone de hering.

Una dintre teoriile pe care o au experții este că bancul de pește a fost prins în flux după ce a fost urmărit de alți pești prădători și rămânând pe țărm odată cu retragerea apelor. Alte ipoteze ar fie că heringii au fost aruncați pe țărm după o furtună sau că peștii au fost afectați de apa dulce a unui râu care se varsă în golf.

Potrivit lui Jens Christian Holst, de la Institutul de Cercetări Marine, mai mulți factori au putut cauza fenomenul peștilor morți de pe țărm. Specialistul va derula o serie de teste pentru a verifica dacă bancul era cumva afectat de vreo boală.

Acest incident nu este singura ciudățenie de la începutul lui 2010. Duminică, într-un mic orășel din America, mii de păsări au căzut moarte la pământ fără a se găsi o explicație pentru acest fenomen. În plus, în urmă cu o lună, 25 de cai au fost descoperiți fără suflare într-o vale din New England, SUA. Fenomene bizare similare au avut loc și la începutul anului trecut, când au fost găsite milioane de pești morți în Maryland sau un prim episod al păsărilor moarte, în același orășel american ca și în acest an.

Inchide