Vara legendelor: AC/DC, Dylan și Clapton vin la București

Redactor:
Raluca Ion
Vara legendelor: AC/DC, Dylan și Clapton vin la București
Bob Dylan va ajunge, pe 2 iunie, pentru prima dată în România, în cadrul turneului „Never Ending Story", și va cânta la București, pe stadionul „Iolanda Balaș". Biletele, care costă 130, 250 și 350 de lei, pot fi cumpărate online, de pe mytichet.ro,de marți, iar din rețeaua magazinelor Diverta, începând cu săptămâna viitoare, anunță organizatorii evenimentului, Emagic.

Bob Dylan va ajunge, pe 2 iunie, pentru prima dată în România,în cadrul turneului „Never Ending Story”, și va cânta la București,pe stadionul „Iolanda Balaș”. Biletele, care costă 130, 250 și 350de lei, pot fi cumpărate online, de pe mytichet.ro,de marți, iardin rețeaua magazinelor Diverta, începând cu săptămâna viitoare,anunță organizatorii evenimentului, Emagic.

Elton John, la o zi distanță de Clapton

Înainte de Dylan, românii mai au de văzut legende: trupa AC/DCva cânta la București pe 16 mai, în Piața Constituției, concertulfiind organizat de Eventim. Turneul în cadrul căruia are locconcertul de la București, „Black Ice Tour”, este unul dintre celemai impresionante turnee din istoria rock-ului, spectaculoaseledecoruri printre cele mai scumpe, iar show-ul se anunță unul desenzație. Vorba cronicarilor muzicali, australienii au o experiențăde peste 35 de ani în a ridica în picioare stadioanele pline cuzeci de mii de fani. Atât de mulți fani au pionierii hard-rock-uluiîn România, încât 20.000 de bilete vândute la preț promoțional,127,2 lei, s-au epuizat încă din luna ianuarie. Biletele la prețnormal, 148,8 lei, pot fi cumpărate și în două rate.

Pe 11 iunie, cântă la București Eric Clapton, însoțit de SteveWinwood, pe stadionul „Iolanda Balaș”. Spectacolul din MadisonSquare Garden al dou-ului a fost considerat remarcabil șinominalizat la două premii Grammy. „Eric Clapton a împărțit rareoriscena cu cineva de-a lungul carierei sale, dar în mod evident,prezența lui Steve Winwood îi aduce o mare mângâiere, ca să nu maivorbim de inspirație”, scria Glide Magazine despre cei doi.Prețurile celor 16.000 de bilete la concertul lui Clapton variazăîntre 129 și 600 de lei. La o zi distanță după Clapton,bucureștenii îl vor putea asculta pe Elton John, în PiațaConstituției. Biletele la concertul muzicianului, care face partedin cel mai mare turneu internațional al acestuia, costă între 90și 650 de lei.

Aerosmith, primul turneu european din ultimii treiani

Iar luna iunie nu se sfârșește aici din punct de vedere muzical.Pe 18 vine pentru prima dată în România trupa Aerosmith, aflată laprimul său european, din ultimii trei ani.

„Ne întoarcem la cererea publicului, cu mai multă vervă decâtoricând altcândva”, a declarat solistul trupei, Steven Tyler, carede curând s-a certat la cuțite cu colegii săi de trupă, alături decare cântă de peste 40 de ani, pentru că voia să înregistreze unalbum solo. Metallica revine la București, tot în iunie, în cadrulSonisphere Festival, care va avea loc în Capitală între 25 și 27iunie.

Acesta urmează să fie cel de-al treilea concert din România altrupei, după cel din 1999 și cel din vara anului 2008. Și în iulie,românii vor avea parte de două concerte mari, Faithless, pe 16, șiCranberries, pe 20. Trupa Cranberries va cânta pe stadionul”Iolanda Balaș”, iar biletele au fost deja puse în vânzare și vorputea fi cumpărate prin rețeaua Eventim, din magazinele Germanos,Vodafone, librăriile Cărturești, Humanitas și prin intermediulsite-ului eventim.ro. Prețul lor variază între 120 și 190 delei.

Inchide