VIDEO. Cine a pus „DELFINII MAIDANEZI” în Dâmbovița: culisele filmulețului în care doi moldoveni ajunși în București fac descoperirea vieții lor

VIDEO. Cine a pus „DELFINII MAIDANEZI în Dâmbovița: culisele filmulețului în care doi moldoveni ajunși în București fac descoperirea vieții lor
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 24/04/2012, 05:39

Cu mai bine de o săptămână în urmă, un pescar care a încercat Dâmbovița cu undița a prins în cârlig un somn uriaș, de 40 de kilograme. Filmarea de amator cu neverosimila captură a fost văzută de peste 120.000 de oameni și va rămâne în istorie ca una dintre puținele povești pescărești adevărate. Miercuri, când pe internet a început să circule un video incredibil cu „delfini maidanezi” în Dâmbovița, au fost și unii pe care i-a încercat gândul că povestea cu somnul se repetă, dar la o scară mai mare.

De această dată însă, nu a fost vorba de o lucrare ieșită din comun a naturii, ci de una bine executată a publicitarilor de la Propaganda, care au realizat un clip viral pentru clientul lor, Boromir.

„Am păcălit pe cineva că sunt delfini dresați”

Pentru realizarea lui a fost nevoie de o lună de muncă, un scenariu clar stabilit, o zi de filmare în care s-au tras 30-40 de duble, un specialist care să creeze delfinii pe calculator și de doi actori originari din Republica Moldova care fac toți banii, Ion Parea si Veaceslav Grosu.

Regizorul Dragoș Mușat spune că pentru clipul online a dus un pic mai departe ideea spoturilor publicitare la covrigi difuzate pe tv, „Bucură-te de covrigi, chiar dacă nu-i cumperi tu”. „Am trecut de la oameni cu care îți împarți covrigii la animale cu care îți împarți covrigii. Ne-am gândit la porumbei, la câini maidanezi, iar de la câini maidanezi am ajuns la delfini maidanezi. Ne-am gândit la legendele urbane care circulă, că o balenă a fost văzută la Brăila, că un aligator a ieșit din Dunăre”, a povestit Dragoș Mușat pentru gândul. Pe lângă jocul actorilor al căror accent moldovenesc dă savoare clipului, a mai fost nevoie de niște delfini care să se miște în Dâmbovița ca peștele în apă, care au fost generați pe calculator. „Am reușit chiar să păcălim pe cineva că sunt niște delfini pe care i-am dresat timp de patru luni și i-am pus în Dâmbovița”, râde regizorul.

„Uite, băi, răți!” și „guli, guli”

Cum delfinii lipseau, cei doi actori au trebuit în timpul filmărilor de pe podul Mărășești să urle „delfinii, băi, delfinii!” la luciul apei și să arunce covrigi spre niște mamifere imaginare. Trecătorii au râs pe săturate, iar rațele din apropiere s-au bucurat de gustarea gratuită.

Ion Parea si Veaceslav Grosu au îmbunătățit scenariul cu expresii și cuvinte moldovenești. Așa au apărut „Uite, băi, răți!” și „guli, guli, guli”. „La guli, guli nu m-aș fi gândit niciodată”, spune Dragoș Mușat. Deși pare că actorii își dau camera de la unul la altul, filmarea este făcută de o a treia persoană, care a și prelucrat imaginile. La un moment dat, pe malul stâng al Dâmboviței mai apar două personaje care filmează și ele delfinii. „Sunt din echipa noastră și i-am pus acolo pentru că ar fi părut neverosimil ca doar cei doi moldoveni să vadă delfinii”, mai spune regizorul. Montajul și crearea delfinilor pe calculator a mai durat încă trei săptămâni.

Nimeni nu s-a așteptat ca video-ul să adune 100.000 de vizualizări într-o zi. „Nu ne-am fi gândit că o să facă atâtea vizualizări, succesul clipului ne-a luat prin surprindere. Clientul a fost încântat de ce a ieșit”, spune Miriam Ivănescu, PR la Propaganda.

Rechinii de pe canalele din Amsterdam

În urmă cu un an și jumătate, a fost realizat un clip asemănător pentru produsele KFC pe canalele din Amsterdam. Doar că din apă nu ieșeau doi delfini pașnici, ci un rechin.

„Este o coincidență. Ideea lucrurilor care ies din apă nu este una nouă, acum două săptămâni a mai apărut o balenă care iese din apă. De la monstrul din Loch Ness încoace tot ies lucruri din apă, monstrul din Loch Ness a fost primul viral. Nu am copiat, am făcut un videoclip românesc, cu delfini maidanezi, a căror idee ne-a venit de la câinii maidanezi, și cu oameni care vorbesc moldovenește”, spune Dragoș Mușat.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Adrian Marinescu: „Trebuie să rămânem calmi. Se apropie sfârșitul pandemiei”
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Din ce este făcută brânza tofu și cum se consumă. Cât de sănătoasă e
JUDECĂTORII au ANULAT o hotărâre de Guvern, ce vizează STAREA de ALERTĂ
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
România se zguduie din temelii! E alertă la nivel global. Va fi un dezastru
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...