VIDEO. Cum funcționează Raspberry Pi, gadgetul de buzunar care transformă orice televizor într-un computer

Redactor:
Laura Holban
Raspberry Pi este un dispozitiv care ar putea rămâne în istorie drept cel mai ieftin calculator din lume, prețul lui fiind estimat undeva între 20 și 26 de euro

Raspberry Pi este un dispozitiv care ar putea rămâne în istorie drept cel mai ieftin calculator din lume, prețul lui fiind estimat undeva între 20 și 26 de euro, scrie Daily Mail.

Micul computer este capabil să ruleze programe, fișiere și jocuri la fel ca orice calculator, fără să fie mai mare decât un card. „Raspberry Pi este un computer de mărimea unui card care se conectează la un televizor și la tastatură. Este capabil să ruleze și videouri la o definiție foarte bună. Am vrea să vedem cum ajunge să fie folosit de către copiii din toată lumea pentru a învăța programare”, a explicat unul dintre producătorii dispozitivului.

Primele 10 prototipuri au fost vândute pe eBay, licitațiile ridicând prețul chiar la 2.400 de euro. Calculaotul arată rudimentar și aduce mult cu primele dispozitive construite de Steve Jobs și Steve Wozniak, fondatorii Apple. Prototipul va fi finisat și va arăta aproximativ ca un stick USB. Producătorii spre ca invenția lor, care va rula sistemul de operare Linux, să revoluționeze domeniul calculatoarelor.

Inchide