• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

VIDEO. Experiența și transformările trecerii de la un sex la altul, povestite pe internet de adolescenți transsexuali

VIDEO. Experiența și transformările trecerii de la un sex la altul, povestite pe internet de adolescenți transsexuali
Tinerii care recurg la tratamente pentru schimbarea de sex și-au facut un obicei din a încărca pe Youtube filmulețe.

Unii adolescenți transsexuali aleg să împărtășească experiența schimbării de sex pe internet, prin intermediul site-urilor cu conținut video. Aceștia și-au făcut canale speciale pe Youtube, unde încarcă filmulețele în care se destănuie sau se plâng că medicii nu vor să le prescrie medicamentele necesare, scrie Salon.

Este și cazul lui Jazmine Khan, un transsexual de 15 ani, care s-a filmat în timp ce se plângea de refuzul medicului de a-i prescrie tratamentul cu estrogen, care să o ajute la transformarea completă. Însă doctorul a amânat începerea tratamentului, iar acest lucru a dărâmat-o pe Jazmine.

„Vreau doar să fiu o fată în adevăratul sens al cuvântului. Vreau să pot începe să fiu eu!”, afirmă fata în fața camerei. Ea va trebui să facă în continuare injecții cu Lupron, un medicament care oprește producerea de testosteron, până va putea începe să ia estrogen. Adolescenta de origine canadiană a filmat și a postat schimbările produse în urma tratamentului cu Lupron.

„Este prea lent procesul de transformare. Vor să se asigure că sunt într-adevăr transsexual? Normal că sunt, altfel cum aș accepta să trec prin toate astea?”, afirmă mâhnită Jazmine în înregistrarea video postată pe Youtube. Medicul a refuzat să-i aprobe începerea tratamentului cu hormonul feminin estrogen, până ce procesul de inhibare a pubertății nu se va fi încheiat în cazul pacientei.

Jazmine, într-un videoclip în timp ce se aranjează

Cazul lui Jazmine nu este unic. Tot mai mulți tineri și adolescenți postează pe Youtube experiențele și transformările prin care trec, însoțite de demonstrații video. Aceștia sunt în mare parte minori care încep transformarea încă de la debutul primelor semne ale pubertății, care sunt inhibate prin medicamente precum Lupron, după care urmează tratamentul cu hormoni specifici sexului către care se face trecerea.

În cazul fetelor care vor să devină bărbați trebuie stopată dezvoltarea țesutului mamar. Dacă sânii cresc, aceștia vor putea fi înlăturați numai prin intervenție chirurgicală. În cazul băieților care vor să devină femei, lupta trebuie dusă cu creșterea bărbii sau cu îngroșarea vocii. Numeroși tineri care au recurs la aceste metode au postat pe internet demonstrații video care arată cât de adaptabil este corpul uman.

Nu de puține ori tinerii se confruntă cu efecte secundare ale tratamentului. Nici senzația de arsură a pielii de pe față, acneea, creșterea în greutate sau lăsarea testiculelor nu-i împiedică pe transsexuali să renunțe medicamente.

Și Layne, un transsexual acum în vârstă de 18 ani, care s-a născut fată, s-a confruntat cu probleme atunci când a început transformarea. În cazul ei pubertatea s-a încheiat, iar acum face injecții cu testosteron. După doar o săptămână de tratament, a simțea că vocea i s-a îngroșat atât de tare încât se simțea răgușit. La trei luni de injecții cu hormoni s-a ales cu o acnee severă.

Layne, într-un videoclip demonstrativ postat pe Youtube, după ce i-au crescut primele fire de păr din barbă

Aceste cazuri nu sunt singulare. Pe Youtube există numeroase canale ale tinerilor transsexuali, care împărtășesc lumii sau doar celor interesați experiența trecerii de la un sex la altul. Persoanele care aleg să-și facă schimbarea de sex spun că internetul este un sprijin care îi ajută să atragă atenția asupra faptului că au nevoie de sprijin.

Inchide