VIDEO: Gândul la premiera filmului „Toxic”, un documentar marca prof. dr. Mencinicopschi

Redactor:
Mădălina Chițu
Gândul a văzut, în premieră, filmul lui Gheorghe Mencinicopschi: „Toxic", proiectat miercuri seară în prezența vedetelor de film și televiziune

Gândul a fost prezent miercuri seară la premiera documentarului „Toxic”, semnat de prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Realizat de regizorul Andrei Sota, filmul analizează, studiază și desființeaza obiceiurile alimentare ale omului modern. Pelicula oferă o experiență unică timp de 80 de minute în care alimentul este analizat într-o viziune nonconformistă.

„Atunci când analizăm un aliment, tendința generală este de a-i studia forma actuală. Însă, o bună analiză nu se leagă de forma prezentă, ci intră în trecut, ajungând la stadiul inițial de matrice a alimentului respectiv. În momentul în care încercăm să stabilim dacă un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie sa ne întoarcem în timp pentru a vedea în ce mediu a crescut și care au fost factorii care au acționat asupra lui. Filmul „Toxic” este primul care pune accent pe adevarata față a alimentului, pe studiul în profunzime și nu pe simpla observație”, a declarat prof. dr. Mencinicopschi.

Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci și despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, pe care le mâncăm cu încredere și cu care ne otrăvim fără să avem habar, susține profesorul atenționând că nu suntem atât de sănătoși pe cât am crede fiecare.

Documentarul, care a fost realizat în 5 luni de zile, desființează de exemplu mitul legumelor mari, frumoase care ne fac cu ochiul în piață, precum roșiile. De altfel, pe acestea le alegem de pe taraba din piață, în detrimentul celor mici și mai puțin aspectoase. Tomatele uriașe sunt, în realitate, pline de substanțe chimice care, cu timpul, se acumulează în organism și ajung să ne îmbolnăvească, arată documentarul, care ilustrează și că un măr dat prin răzătoare devine aliment procesat, care și-a pierdut din nutrienții de bază.

Filmul concentrază informațiile din cărțile scrise de prof. dr. Mencinicopschi: „Și noi ce mai mâncăm?” și „Revoluție în bucatarie”.

„Cu ‘Toxic’ vreau să vă pun pe gânduri și să vă arăt lucruri pe care nu le știați despre alimentele pe care le mâncăm”, a spus pentru gândul Andrei Sota, în vârstă de 24 de ani, regizorul peliculei. Absolvent al Universității Media, Sota a urmat un curs de un an, la New York, de studii cinematografice, iar acum lucrează ca producător și regizor.

Potrivit producătorului documentarului, Corina Pintilie, în prezent se caută soluții pentru difuzarea filmului către publicul larg. „În prezent ne aflăm în discuții cu mai multe televiziuni și cinematografe pentru a identifica variantele optime. De asemenea, nu excludem ca pe viitor filmul să se regăsească și pe DVD”, a conchis Corina Pintilie.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide