VIDEO Harry Belafonte a adormit în timp ce aștepta să intre în direct

Redactor:
Florin Badescu
VIDEO Harry Belafonte a adormit în timp ce aștepta să intre în direct
Cântărețul și actorul Harry Belafonte a adormit în timp ce aștepta debutul interviului pe care urma să îl acorde postului de televiziune KBAK din orașul californian Bakersfield, informează hollywoodreporter.com.

Cântărețul și actorul Harry Belafonte a adormit în timp ce aștepta debutul interviului pe care urma să îl acorde postului de televiziune KBAK din orașul californian Bakersfield, informează hollywoodreporter.com.

Harry Belafonte a adormit, vineri dimineață, așteptând începerea interviului, iar înregistrarea cu acest moment inedit face senzație pe internet.

Artistul în vârstă de 84 de ani urma să acorde acest interviu în cadrul turneului de promovare a volumului său de memorii, intitulat „My Song”.

„Hei, bună dimineața, Harry!”, l-a salutat prezentatoarea TV Layla Santiago. „Trezește-te, trezește-te! Acesta este semnalul tău de trezire! Ok, să vă spun ceva: el acum meditează. De fapt, trage un pui de somn”, a adăugat prezentatoarea americană.

Deși începuse deja să râdă, Layla Santiago a fredonat apoi câteva versuri dintr-o piesă celebră a cântărețului Harry Belafonte, încercând astfel să îl trezească.

Harry Belafonte a apărut din nou pe prima pagină a ziarelor în urmă cu câteva zile, când a vizitat tabăra protestatarilor din mișcarea Occupy Wall Street, care au ocupat străzile din apropierea bursei din New York.

„După câteva săptămâni în care a acordat sute de interviuri pentru a-și promova documentarul produs de HBO, volumul de memorii și un nou CD, Harry Belafonte urma să acorde un interviu prin satelit, vinerea trecută, la o oră foarte matinală. Cum era de așteptat, a existat o defecțiune tehnică a transmisiei asigurate de un post local din Bakersfield. Casca lui nu funcționa, iar el a decis să își acorde câteva momente pentru a medita”, a declarat Ken Sunshine, purtătorul de cuvânt al artistului, într-un comunicat.

„Harry Belafonte este un tânăr de 84 de ani, însă are o minte mai ascuțită și este mult mai treaz decât mulți dintre cei care l-au intervievat. Poate că lumea ar fi un loc mai bun dacă mai mulți oameni și-ar acorda un moment pentru a medita”, se afirmă în același comunicat.

Cântărețul, supranumit „King of Calypso”, deoarece a contribuit la popularizarea muzicii din Caraibe pe plan internațional în anii ’60, luptă pentru o schimbare politică și socială în Statele Unite încă de pe vremea marșurilor pentru drepturile civile.

Născut în Harlem, Harry Belafonte a fost, începând din anii ’50, un militant activ pentru egalitatea în drepturi a tuturor persoanelor și a contribuit la colectarea a milioane de dolari pentru lupta împotriva apartheid-ului și a sărăciei din Africa.

Harry Belafonte a ajutat-o pe cântăreața și activista sud-africană Miriam Makeba să intre pe teritoriul Statelor Unite în anii ’60. Cei doi au înregistrat mai târziu un album despre situația sud-africanilor în timpul epocii apartheid, recompensat cu un premiu Grammy.

Harry Belafonte este interpretul celebrei piese „The Banana Boat Song”, care a rămas în memoria publicului grație versului „Day-O” din refren.

Inchide