VIDEO. Latura mai puțin cunoscută a lui Leonardo da Vinci: designer de genți

Redactor:
Laura Holban
VIDEO. Latura mai puțin cunoscută a lui Leonardo da Vinci: designer de genți
Leonardo da Vinci este cunoscut ca pictor, sculptor, inventator, om de știință, arhitect, inginer, scriitor și chiar muzician, dar mulțumită unei descoperiri recente, artistul pare să fi cochetat si cu domeniul modei.

Leonardo da Vinci este cunoscut ca pictor, sculptor, inventator, om de știință, arhitect, inginer, scriitor și chiar muzician, dar mulțumită unei descoperiri recente, artistul pare să fi încercat și domeniul modei. Casa de modă italiană Gherardini a realizat o geantă de mână inspirată în totalitate de desenul lui da Vinci, schița fiind reconstituită de către cercetătorii de la muzeul din Vinci, orașul natal al artistului, scrie News Discovery.

Agnese Sabato și Alessandro Vezzosi au reconstituit schița unei genți de mână unice, desenată de către geniul creator al Renașterii în jurul anului 1497. Desenul a mai fost făcut public în 1978 de către un expert în viața și opera lui da Vinci, însă cele trei decenii care au trecut și-au lăsat amprenta asupra schiței. „Leonardo a desenat mai multe accesorii de modă, însă această geantă este unică. Îmbină frumosul și funcționalitatea într-un mod foarte armonios”, a declarat Vezzosi, directorul muzeului Museo Ideale.

Geanta, intitulată „Pretiosa”, a prins viață după ce casa florentină de modă Gherardini a decis să o realizeze întocmai după schiță. Modelul, realizat integral din piele, a fost prezentată marți în premieră mondială la show-ul de modă Pitti din Florența. Geanta urmează să fie expusă și la Academia de Arte Plastice, fondată în 1563. „Este o geantă foarte chic, foarte modernă în ciudat conceptului vintage. Este în același timp și foarte practică. Întruchipează perfect tradiția florentină și lucrul în piele”, a explicat Lorenzo Braccialini, director de marketing al casei Gherardini.

Inchide