VIDEO: Un film șocant, realizat cu camera ascunsă, afectează credibilitatea McDonald”s

Redactor:
Laura Holban
VIDEO: Un film șocant, realizat cu camera ascunsă, afectează credibilitatea McDonald”s
După ce clipul a fost făcut public oficialii McDonald's au explicat că imaginile...

Lanțul de restaurante de tip fast-food McDonald’s a renunțat la contractul cu unul dintre furnizorii săi după ce a fost făcut public un clip filmat cu camera ascunsă de la ferma de unde proveneau ouăle folosite în bucătăria restaurantelor. Filmarea a surprins modul barbar în care sunt tratate păsările care produc ouăle pe care le comercializează apoi ferma Sparboe, scrie Huffington Post.

Clipul a fost filmat cu camera ascunsă de către câțiva activiști „Mercy for Animal”, o organizație americană recunoscută pentru expunerea cazurilor de cruzime asupra animalelor. În cadrele filmate, păsările apar torturate cu cruzime, înghesuite în cuști de sârmă ghimpată, lăsate să sufere după ce au fost maltratate, unele chiar lăsate să moară lângă celelalte animale sănătoase care încă produc ouă pentru consumul populației.

La ferma Sparboe, al cincilea furnizor de ouă la nivelul Americii, păsărilor le sunt arse ciocurile, unele sunt sufocate în saci de plastic. Una dintre imaginile crude surprinse în clipul video îl arată pe unul dintre muncitori încercând să înghesuie o pasăre în buzunarul unui coleg de-al său.

Organizația „Mercy for Animals” a trimis filmarea celor de la McDonald’s, iar oficialii lanțului au reacționat prompt, renunțând instantaneu la contractul cu această fermă care maltratează animalele. În plus, vicepreședintele McDonald’s, Bon Langert, a trimis un comunicat de presă prin intermediul Huffington Post.

În declarația acestuia se reamintește că McDonald’s le cere tuturor furnizorilor să îndeplinească toate condițiile necesare pentru livrarea de produse „preparate într-o manieră umană și responsabilă”.

Langert a anunțat și renunțarea la furnizorul de ouă și a reamintit deviza companiei, prin care se aceasta se angajează să servească mâncare de bună calitate, pregătită în condiții de igienă și siguranță.

„În ceea ce privește filmarea, compartamentul celor care apar pe casetă ne deranjează rău de tot și este total inacceptabil. McDonald’s vrea să-și asigure clienții că pretindem furnizorilor să trateze animalele de la ferme. Noi luăm acest lucru în serios. Totuși, vrem să subliniem că unele dintre cele mai barbare scene din acest film nu sunt filmate la ferma Sparboe, cea care furniza materie primă pentru restaurantele McDonald’s. În orice caz, standardele pe care le cerem aici, la McDonald’s, interzic clar astfel de comportamente”, a mai adăugat vicepreședintele companiei în comunicat.

După ce a văzut reacția restaurantului McDonald’s, directorul Nathan Runkle de la „Mercy for Animals” a ținut să menționeze că acțiunea oficialilor a venit cu multă întârziere.

Inchide