VIDEO: Un profesor sceptic „își mănâncă lenjeria” dacă teoria lui Einstein va fi răsturnată. Bancurile zilei sunt cu NEUTRINI

Redactor:
Corina Vârlan
Mulți dintre cercetători consideră că rezultatele experimentului Opera, confrom căruia particulele subatomice elementare numite neutri au capacitatea de a se deplasa cu o viteză mai mare ca cea a luminii, au apărut cel mai probabil în urma unei simple greșeli.

La scurt timp după anunțul revoluționar de la CERN, au apărut și contestatarii experimentului care a sfidat teoria lui Einstein. Mai mulți cercetători au declarat că rezultatele experimentului Opera, confom căruia particulele subatomice elementare numite neutri au capacitatea de a se deplasa cu o viteză mai mare ca cea a luminii, au apărut cel mai probabil în urma unei simple greșeli.

Domnul de mai jos este unul dintre sceptici – Jim Al-Khalili, profesor al Universității din Surrey, susține că „își va mânca lenjeria” în direct la televizor în cazul în care datele experimentale vor fi corecte.

Utilizatorii site-ului de socializare Twitter au postat glume despre neutrini

Imediat după aflarea noii descoperiri, pe internet au apărut diferite glume despre rezultatele obținute de cercetătorii de la CERN. Iată doar câteva dintre cele postate pe site-ul de socializare Twitter, conform science24news.

  • „Neutrin. Cioc, cioc”.
  • „Un neutrin intră într-un bar. Barmanul spune: Nu servim neutrinii care sunt mai rapizi ca viteza luminii.”
  • ‘Hipsterilor le plăceau neutrinii înainte ca aceștia să ajungă cunoscuți.”
  • „Am scris o glumă despre viteza luminii, dar un neutrin m-a întrecut.”
  • „De ce au trecut neutrinii strada? Pentru a demonstra că particulele se mișcă mai repede ca lumina.”
  • „O să postez gluma mea despre neutrini ieri.”

Citește și „VA TREBUI SĂ REVIZUIM TOT CEEA CE ȘTIAM”. Reprezentantul României la CERN explică, pentru Gândul, ce înseamnă răsturnarea teoriei lui Einstein

Citește și „Teoria lui Einstein ar putea fi răsturnată: s-a descoperit particula care se mișcă cu viteză mai mare decât viteza luminii”

Citește și „Fizicienii care au lucrat la proiectul Opera cer ajutorul comunității științifice internaționale să repete experimentul CARE A SFIDAT TEORIA LUI EINSTEIN”

COMENTEAZĂ ACESTĂ ȘTIRE ȘI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Inchide