• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

VIDEO. Vacanță la locul catastrofei. Epava vasului Costa Concordia a devenit atracție turistică

VIDEO. Vacanță la locul catastrofei. Epava vasului Costa Concordia a devenit atracție turistică
Locul în care a naufragiat vasul Costa Concordia a devenit noua atracție a turiștilor.

Locul în care a naufragiat vasul Costa Concordia a devenit noua atracție a turiștilor. Sâmbătă, circa 1.000 de oameni au venit pe insula Giglio să vadă nava eșuată la câteva zeci de metri de țărm, scrie The Telegraph.

Mulți dintre turiștii interesați au traversat întreaga Italie pentru a vedea vasul de 300 de metri, răsucit la 90 de grade, al cărui naufragiu a provocat moartea a 13 persoane. Mulți dintre aceștia se fotografiau zâmbind cu imaginea tristă a vasului răsturnat în fundal.

Locuitorii insulei consideră drept „morbidă” curiozitatea turiștilor veniți pe insula Giglio. Feriboturile care fac curse între insulă și portul Santo Stefano erau pline sâmbătă cu oameni care își luaseră pizza și bere și se îndreptau locul epavei ca înspre o destinație de vacanță. „Vrem să le arătăm copiilor această epavă pentru că este un loc ce va rămâne în istorie, la fel ca Titanicul”, spune Lino Amato, un italian care a făcut împreună cu familia un drum cu mașina de două ore, apoi s-a îmbarcat la bordul feribotului pentru a vedea locul catastrofei. Soția sa, Sharon Murray, a declarat că o interesează epava deoarece a lucrat pe unul din vasele companiei Costa. „Este greu de imaginat că un astfel de vas se poate scufunda”, a declarat Murray.

Stefano Lagorio, un șofer de tir din Genova, a venit și el să vadă ce a mai rămas din vasul de croazieră. „Am avut un prieten care a muncit la bordul vasului. Am văzut multe imagini la televizor, însă nu se compară cu experiența de aici”, a povestit bărbatul.

„Feriboturile sunt pline până la refuz. Este puțin morbid”, a explicat Elisa Arienti de la Oficiul de turism al insulei. „Foarte mulți oameni sună pentru a face rezervări, însă nu le recomandăm să facă asta acum, ci să revină pe insulă într-o altă lună. Acum este cel mai prost moment pentru turism pe insulă, locul fiind împânzit de echipaje de salvare”, a adăugat aceasta.

„Știu că pare puțin ciudat, dar nu îi condamn pe cei interesați să vină acum aici. Interesul pentru o astfel de epavă este uriaș”, a explicat Gianlucca Pigini, managerul unui hotel de la malul mării, mulțumit de numărul mare de clienți din ultima perioadă.

Inchide