• Publicat:
Magazin

Viralul zilei: Momentul terifiant în care podeaua din sticlă de la etajul 103 al unui zgârie-nori se crapă în timp ce o familie calcă pe ea – VIDEO

Viralul zilei: Momentul terifiant în care podeaua din sticlă de la etajul 103 al unui zgârie-nori se crapă în timp ce o familie calcă pe ea – VIDEO
Podeaua din sticlă a etajului 103 al unui zgârie-nori din Chicago s-a crăpat luni în timp ce o familia a călcat pe ea.

Videoclipurile suprinse de turiști arată cum podeaua din sticlă s-a crăpat în faimosul Turn Willis al orașului.

Clădirea este cunoscută pentru cele 4 podele de sticlă, denumite și „podelele cerului” (or. en. skydecks), care oferă o priveliște uimitoare la aproximativ 400 de m înălțime.

Dar turiștii au rămas îngroziți atunci când stratul protector protectiv al podelei de sticlă s-a crăpat în timp ce ei se aflau deasupra.

Șefii de la Willis Tower au declarat că oamenii nu au fost în pericol deoarece sticla de sub stratul protector nu fusese avariată în niciun fel. 

Un reprezentant a declarat marți că: „Stratul protector al sticlei, care funcționează precum o protecție pentru ecranul telefonului, s-a crăpat puțin. Nimeni nu a fost vreodată în pericol iar terasa a fost imediat închisă. Am înlocuit stratul aseară și terasa este deschisă ca întotdeauna”.

Turnul Willis, de 110 etaje, a fost deschis în 1973 și fusese cunoscut drept Turnul Sears, iar pentru 25 de ani a deținut titlul de cea mai înaltă clădire din lume.

În prezent, clădirea este a doua cea mai înaltă din Statele Unite ale Americii, după reconstruirea unuia dintre World Trade Center din New York, și este a 16-a clădirea din lume din punct de vedere al înălțimii.

Foto: Willis Tower / Pixabay

 

Inchide