„Vreau și eu părinții mei!”. O campanie a știrilor Pro TV pentru ca fiecare copil abandonat să ajungă într-o familie

Redactor:
Gândul
„Vreau și eu părinții mei!”. O campanie a știrilor Pro TV pentru ca fiecare copil abandonat să ajungă într-o familie
La 1 iunie debutează campania Știrilor Pro TV "Vreau și eu părinții mei!", care își propune să atragă atenția asupra fenomenului extrem de grav al abandonului infantil și asupra unei legislații extrem de greoaie care nu încurajează în niciun fel înfierea copiilor părăsiți

De ziua copilului, 1 iunie, debutează campania Știrilor Pro TV”Vreau și eu părinții mei!”, care își propune să atragă atențiaasupra fenomenului extrem de grav al abandonului infantil și asupraunei legislații extrem de greoaie care nu încurajează în niciun felînfierea copiilor părăsiți. Astfel, campania își propune sădetermine autoritățile să simplifice procesul de adopție, dar areîși dorește și scoaterea copiilor din centrele de plasament mamut,înființarea Tribunalului Copilului în toate județele din România șireevaluarea adopțiilor internaționale, aducând în atențiemodelelele altor țări care dau copii spre adopție străinilor.

Corespondentul Știrilor Pro TV, Paula Herlo, va arataîndeaproape cum 40.000 de copii abandonați sunt împiedicați de olege extrem de complicată și incoerentă să aibă parte de o familie.Va arăta nu numai care sunt problemele, ci și care ar putea fisoluțiile care să ducă la transparența si la simplificareaprocesului de adopție, îndemnând autoritățile laresponsabilitate.

„Campania își propune să atragă atenția asupra copiilorabandonați. 40 de mii sunt în România. Suntem pe primul loc lanumărul de copii părăsiți în Europa și totuși statul n-are politicicoerente pentru a-i proteja. Încă mai exista centre de plasamentmamut în care cresc împreuna peste 100 de copii, legea adopțiilornu încurajează românii să ia un copil acasă, iar autoritățilerefuză să recunoască faptul că ne confruntăm cu o situație cuadevărat gravă. Vrem ca în urma acestei campanii fiecare copilabandonat să ajungă într-o familie. Fie cea naturală, fie adoptivă,fie la asistenți maternali sau într-o casă de tip familial.Important e ca ei să simtă căldura unui camin”, spunecorespondentul Știrilor Pro TV, Paula Herlo.

Inchide