Walk of Fame în București. Florin Piersic va primi prima stea

Redactor:
Vlad Mironescu
Walk of Fame în București. Florin Piersic va primi prima stea
Florin Piersic va primi, luni, prima stea pe Walk of Fame, un spațiu dedicat "valorilor artistice ale teatrului și filmului românesc", care va fi inaugurat de Teatrul Metropolis în Piața Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor și a centrului istoric al Capitalei.

Florin Piersic va primi, luni, prima stea pe Walk of Fame, unspațiu dedicat „valorilor artistice ale teatrului și filmuluiromânesc”, care va fi inaugurat de Teatrul Metropolis în PiațaTimpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor și a centruluiistoric al Capitalei.

„Arta actorului nu înseamnă imitarea vieții, ci expresia ei, iarteatrul este cea mai vie expresie artistică pe care omul o poaterealiza. Actorul este, a fost, și va fi legătura între lumeapalpabilă și cea a ludicului, a imaginarului, el este mesagerulvisurilor și al gândurilor noastre; actorul face posibilăîntâlnirea neîncetată a oamenilor cu jocul. Pentru toate acesteaaducem o reverență dăruirii actorului pentru publicul său (…)”, adeclarat George Ivașcu, directorul general al Teatrului Metropolis,într-un comunicat remis MEDIAFAX.

El a precizat că în București va fi inaugurat Walk of Fame, „însemn de prețuire pentru valorile artistice ale teatrului șifilmului românesc”. Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis încolaborare cu magazinul Cocor și Asociația de Turism a MunicipiuluiBucurești.

Urmând modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles,proiectul din Piața Timpului din Capitală va deveni un punct dereferință pentru cultura română prin găzduirea stelelor ce omagiazăartiști români consacrați. Alegerea lui Florin Piersic pentruinaugurarea Walk of Fame a fost realizată în urma unui studiudesfășurat pe site-ul cinemagia.

„Proiectul va continua cu acordarea de distincții lunare și altorartiști români consacrați până când Piața Timpului va reuși săgăzduiască cele mai importante stele din cultura noastră”, spuneDan Bărbulescu, președintele Consiliului de Administrație alcompaniei Cocor.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, este unuldintre cei mai importanți actori români de teatru și film. Unuldintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat înfilm este Mărgelatu. El a jucat în filme precum „CiuliniiBărăganului” (1957), „Neamul Șoimăreștilor” (1964), „Haiducii luiȘaptecai” (1970), „Zestrea Domniței Ralu” (1971), „Colierul deturcoaze” (1985), „Fix alert” (2004) și „Eminescu versus Eminem”(2005).

Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat FlorinPiersic se numără „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Oameni șișoareci” și „Străini în noapte”.

Florin Piersic a primit numeroase distincții, printre care premiulpentru întreaga carieră la Festivalul Internațional de FilmTransilvania (TIFF), în 2009, și Medalia de Aur a ArtelorTransilvane, în același an.

Înființat la sfârșitul anului 2006, Metropolis a înlocuit TheatrumMundi, fiind gândit ca un teatru unde vor lucra cu precăderecreatorii tineri. Astfel, după circa un an de reparații aleclădirii de pe strada Mihai Eminescu, nr. 89, Teatrul Metropoliss-a deschis în mod oficial pe 1 noiembrie 2007. Directorul onorifical Teatrului Metropolis este actorul Radu Beligan.

Oana Ghita, [email protected]

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide