• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Zece reguli de aur pentru a-ți păstra silueta după dietă

Zece reguli de aur pentru a-ți păstra silueta după dietă
După câteva luni de restricții alimentare și exerciții fizice ai ajuns la greutatea la care visai. Medicii nutriționiști spun că multe persoane consideră că dieta este cel mai dificil hop pentru a slăbi, dar din păcate adevărata „luptă" cu kilogramele începe după terminarea unei cure.

Cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.Specialiștii spun că exercițiile fizice sunt aliatul de încrederepentru menținerea siluetei după terminarea curei de slăbit. Înplus, mișcarea ajută la tonifierea musculaturii, pusă la greaîncercare în timpul regimului de slăbit.

Micul dejun oferă senzația de sațietate pe o perioadălungă de timp. Specialiștii în nutriție spun că masa dedimineață ajută la menținerea greutății. Astfel, potrivitexperților, persoanele care nu sar peste această masă au un tonusfizic mai bun, care se menține pe durata întregii zile.

Cântarul – prieten de nădejde după terminareadietei. Nutriționiștii recomandă urcarea pe cântar celmult la două zile, iar atunci când acul aparatului arată cu 500 degrame mai mult, porțiile de mâncare trebuie micșorate.

Păstrează echilibrul în aportul de lipide, proteine șiglucide. Potrivit specialiștilor, organismul are nevoiezilnic de 50 la sută glucide, 20 la sută lipide și 30 la sutăproteine. Tot ce depășește această cantitate ne pune silueta înpericol.

Mesele trebuie să fie luate la ore fixe. Întimpul dietei, organismul a fost obișnuit cu mese la ore fixe,acest obicei nu trebuie uitat odată cu terminarea regimului deslăbit.
Cel puțin doi litri de apă băuți zilnic. Nutriționiștii spun că ohidratare precară și un consum exagerat de grăsimi sunt principaliifactori care duc la acumularea de kilograme după o perioadă dedietă. În plus, apa ajută organismul să elimine toxinele acumulatedin mâncare.

După câteva luni de restricții alimentare și exerciții fizice aiajuns la greutatea la care visai. Medicii nutriționiști spun cămulte persoane consideră că dieta este cel mai dificil hop pentru aslăbi, dar din păcate adevărata „luptă” cu kilogramele începe dupăterminarea unei cure. Specialiștii explică faptul că menținereasiluetei este mult mai dificilă decât pierderea kilogramelor, iarnutriționiștii oferă zece reguli de aur care trebuie aplicate dupăterminarea unui cure de slăbit, potrivit site-uluiZoneregime.com.

Astfel, dieta nu trebuie întreruptă brusc.Experții spun că un regim alimentar nu trebuie abandonat de la o zila alta, ca în cazul tratamentelor cu medicamente. Organismul afost obișnuit în timpul dietei cu un anumit regim, iar „îndoparea”cu alimente grase chiar de a doua zi de la încetarea acesteia ducela luarea în greutate într-un timp destul de scurt. Astfel, serecomandă ca timp de o lună după terminarea curei alimentele debază să fie tot cele recomandate de un medic nutriționist.

Evitarea alimentelor prăjite în ulei. Dupădietă, organismul asimilează ca un burete tot ce mănânci, iarprăjelile au un conținut ridicat de kilocalorii. În plus, serecomandă evitarea pe cât posibil a dulciurilor și grăsimilor.

Sunt obligatorii trei mese pe zi. În timpuldietei, medicul nutriționist recomandă mesele dese, dar sărace înalimente. După terminarea regimului, organismul trebuie hrănit detrei ori pe zi, iar masa de seară trebuie să fie una ușoară,compusă din iaurt, carne de pește, piept de pui la grătar, salatăde legume sau de fructe. De altfel, ultima masă trebuie luată cucel puțin două ore înainte de culcare, deoarece arderile internesunt încetinite odată cu venirea serii.

Alimentația trebuie să fie bogată în fibre, fructe șilegume. Acest tip de alimente accelerează metabolismul.Proteinele de origine animală trebuie luate din carne slabă.Astfel, chiar și după dietă se recomandă evitarea cărnii de porc șialegerea celei de pui, pește sau vită. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Inchide